«Επιχείρηση»… ψυγεία στα Γιάννινα υπό τον Χαρδαλιά!

Ӵ筠t� ݶ��ᠥ餩꜠�ᠰﵠ찯񯽭 �ᰯ觪彳ﵭ �좼멡 ꡴ܠ�꯱��顪ޠ20 ĥꥬⱟﵠ2020. ԡ �ᠢᨩܲ ꡴ܸ�, 衠ᰯ觪彳ﵭ �񾴡 嬢�𯵠ݱ�᩠󴧠� 졲 󴩲 26 ĥꥬⱟﵮ ԡ 𱾴ᠥ좼멡 𯵠衠�ﵭ 󴧭 ū뜤ᬠᵴܠ�Pfizer/Biontech ᰡ鴯�霠꡴ܸ�
(EUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

Στα Γιάννινα αναμένονται  μέσα στις επόμενες ώρες οι θάλαμοι βαθιάς κατάψυξης για τα εμβόλια κατά του Covid-19.

Η ανάπτυξη του εμβολιαστικού προγράμματος σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο αποτελεί το βασικό αντικείμενο της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη στα Γιάννινα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα πρώτα εμβόλια στην περιοχή θα φτάσουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς στις 28 Δεκεμβρίου και ο εμβολιασμός των υγειονομικών θα ξεκινήσει την επόμενη ημέρα, 29 του μήνα.

Οι τεχνικές προδιαγραφές των ψυγείων που έχουν φτάσει στην Ελλάδα εντυπωσιάζουν: Τα μηχανήματα, που είναι ιαπωνικής και κινεζικής κατασκευής, μπορούν να αναπτύξουν θερμοκρασία -80 βαθμών Κελσίου μέσα σε μόλις 10 ώρες από τη στιγμή που θα συνδεθούν στο ρεύμα. Κάθε ένα από αυτά χωρά 16.000 φιαλίδια, με κάθε φιαλίδιο να περιέχει πέντε δόσεις εμβολίου, άρα κάθε ψυγείο μπορεί να αποθηκεύει ποσότητα αρκετή για τον πρώτο εμβολιασμό περίπου 80.000 ανθρώπων, δηλαδή μιας πόλης ίσης περίπου με τα Ιωάννινα .

Ο συγκεκριμένος τύπος καταψύκτη δεν συναντάται σε ιατρεία, σε φαρμακεία ή ακόμη και στα περισσότερα νοσοκομεία, διαθέτει οθόνη καταγραφής θερμοκρασίας ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να μη χρησιμοποιηθούν εξαρχής όλα τα μηχανήματα, ώστε σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος σε κάποιο από αυτά να δρομολογηθεί άμεση αναπλήρωσή του – και να αποφευχθεί η καταστροφή πολύτιμων δόσεων του εμβολίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ