Επιχείρηση διάσωσης για έναν πορφυροτσικνιά

porfirotsiknias

porfirotsikniasΟλόκληρη επιχείρηση στήθηκε για τη διάσωση ενός σπάνιου και πανέμορφου πορφυροτσικνιά ο οποίος βρέθηκε τραυματισμένος στην περιοχή του χωριού Καρυές στα Ζαγοροχώρια.

Ευαισθητοποιημένος συμπολίτης αμέσως μόλις είδε το ανήμπορο να πετάξει πουλί, χωρίς δεύτερη σκέψη, το περισυνέλεξε και το μετέφερε στην πόλη των Ιωαννίνων, ζητώντας παράλληλα την αρωγή του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας.

Μετά την παράδοση του πορφυροτσικνιά σε στελέχη του Φορέα Διαχείρισης, με γρήγορες και συντονισμένες προσπάθειες, το τραυματισμένο ζώο με την αμέριστη και πολύτιμη βοήθεια του κ. Θ. Κολόκα και τη συνεργασία του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, στάλθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης «ΑΝΙΜΑ» στην Αθήνα.

Από την επικοινωνία που είχαν στελέχη του Φορέα, ενημερώθηκαν ότι ο άτυχος πορφυροτσικνιάς διαγνώσθηκε με εξάρθρωση της δεξιάς φτερούγας, η οποία κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από σύγκρουση του πουλιού σε καλώδια της ΔΕΗ. Δυστυχώς, είναι πολύ αδύναμος και αδύνατος και για αυτό το λόγο τοποθετήθηκε ορός και του παρέχεται αντιβίωση ενώ παρακολουθείται συνεχώς η πορεία της κατάστασης της υγείας του.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας θέλει να ευχαριστήσει το ευαισθητοποιημένο κυνηγό συμπολίτη μας που περιμάζεψε και μετέφερε για τριάντα χιλιόμετρα το τραυματισμένο ζώο στα Ιωάννινα, το Φορέα Διαχείρισης Τζουμέρκων, Περιστερίου και χ. Αράχθου για τη συνδρομή του στην περισυλλογή και μεταφορά του ζώου, τον κ. Θ. Κολόκα για την άμεση ανταπόκρισή του και την παροχή πρώτων βοηθειών, το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για τη συνδρομή του στη μεταφορά του πουλιού στην Αθήνα, καθώς και την «ΑΝΙΜΑ» για το ακούραστο έργο τους και την περίθαλψη του τραυματισμένου ζώου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ