Επί τάπητος τα μεγάλα θέματα της περιοχής… Τι είπαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Μωυσής Ελισάφ

KMDHM2

ΦΩΤΟ- Τα μεγάλα θέματα των Ιωαννίνων τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Το δημαρχείο ήταν ο τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Πρωθυπουργού. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε στην είσοδο ο Δήμαρχος ενώ αρκετή ώρα νωρίτερα είχε φτάσει ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο παραβρέθηκαν οι Υπουργοί Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, βουλευτές της Ηπείρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Δήμαρχος επέδωσε υπόμνημα στον Πρωθυπουργό με τα βασικά αιτήματα της Δημοτικής Αρχής.

Σ’ αυτά περιλαμβάνεται η αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στην Δομπόλη, η παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου, η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος της Λίμνης, η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών έργων όπως και η ενίσχυση της εξωστρέφειας και της τουριστικής προβολής της πόλης μας.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • KMDHM2

Ο Πρωθυπουργός με την ολοκλήρωση της συνάντησης ευχαρίστησε τον δήμαρχο τονίζοντας «είμαστε γνώστες των προβλημάτων και προσβλέπω σε μια τακτική και πολύ ουσιαστική συνεργασία», ενώ στο σχόλιο δημοσιογράφου ότι έγινε επίσκεψη Πρωθυπουργού στο Δημαρχείο μετά από πολλά χρόνια ανέφερε πως «από δω αλλάζουμε τις συνήθειες».

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Ήπειρο σημείωσε: «Είναι η δεύτερη επίσκεψη που κάνω στην περιφέρεια, πρόθεσή μου είναι μια φορά το μήνα κατ’ ελάχιστο να βρίσκομαι σε περιοδεία στην ελληνική περιφέρεια. Ήταν μια δέσμευση την οποία είχα δώσει προεκλογικά, να μην χάσω την επαφή με την ελληνική περιφέρεια και βέβαια θα τιμήσω αυτή τη δέσμευση. Και βέβαια με μεγάλη χαρά βρέθηκα σήμερα στην Ήπειρο, είχα μια πολύ γεμάτη μέρα. Την αγαπώ ιδιαίτερα την Ήπειρο και βέβαια δεν ξεχνώ ότι ξεκίνησα την προεκλογική μου εκστρατεία από εδώ».

Από την πλευρά του ο κ. Ελισάφ σε δηλώσεις του τόνισε ότι  αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η επίσκεψη του Πρωθυπουργού και του υπουργικού κλιμακίου.

Αναφερόμενος στα θέματα που συζητήθηκαν σημείωσε ότι αυτά επικεντρώθηκαν τόσο σε θεσμικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης όσο και στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής.

Μεταξύ των άλλων έγινε εκτενής συζήτηση για το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης καθώς και για τις δυνατότητες ανάδειξης της Παμβώτιδας και μεγαλύτερης διασύνδεσής της με την πόλη.

Επίσης, επ’ ευκαιρία της παρουσίας της Υπουργού Πολιτισμού, έγινε συζήτηση για τα Μοναστήρια του Νησιού και την ένταξή τους στο τουριστικό προϊόν της περιοχής.

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την δυνατότητα που μας έδωσε να συζητήσουμε τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής. Χαιρόμαστε γιατί θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθειά μας», κατέληξε ο κ. Ελισάφ.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • KMDHM11

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • KMDHM3

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • KMDHM4

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • KMDHM5

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • KMDHM6

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ