Επί ποδός η Πολιτική Προστασία.. 12 μηχανήματα για προβλήματα από βροχές και χιόνι

ethniki vroxoposi

Έντονες βροχοπτώσεις, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου έχουν σημάνει συναγερμό με τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας και Δήμων να βρίσκονται επί ποδός.

Από την αδιάκοπη βροχόπτωση σημειώθηκε κατολίσθηση μεγάλη κατάπτωση στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Κόνιτσας μετά το Καλπάκι η οποία αντιμετωπίζεται χωρίς να χρειαστεί να γίνει ολική διακοπή της κυκλοφορίας.

Καταπτώσεις σημειώνονται στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού δικτύου γεγονός που απαιτεί προσοχή στην οδήγηση.

Στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων χρειάστηκε να κινηθούν αργά το απόγευμα μηχανήματα καθώς διαπιστώθηκαν προβλήματα σε αποστραγγιστικές τάφρους στην Βουνοπλαγιά και το Νεοχωρόπουλο.

Σε σημεία όπου υπάρχουν γεφυράκια, είχαν φράξει από φερτά υλικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

Στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων και σε περιοχές της Κόνιτσας, του Ζαγορίου και του Μετσόβου εκδηλώνονται έντονες χιονοπτώσεις. Δώδεκα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου εργάζονται για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου.

Οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου κατέγραψαν το απόγευμα της Δευτέρας τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής της χώρας, σε περιοχές της Ηπείρου.

Την πρωτιά έχουν τα Θεοδώριανα με 113 χιλιοστά και ακολουθούν: Δερβίζιανα με 94, Λεπιανά Άρτας με 92, Επισκοπικό με 80, Πράμαντα με 79, Βωβούσα με 78, Τύρια με 75 και Καταρράκτης Άρτας με 74.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ