Επετειακό αφιέρωμα με ποίηση της Ελευθερίας Τζιάλλα Μάντζιου

mantziou o ellinas

Ένα επετειακό αφιέρωμα για την εθνική παλιγγενεσία με επική ποίηση της Ελευθερίας Τζιάλλα Μάντζιου, με τίτλο «Ο Έλληνας» διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και η Ένωση Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής».

Το πρώτο μέρος του αφιερώματος περιλαμβάνει ομιλίες του καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αθανάσιου Γκότοβου με θέμα «Η διαχρονικότητα του Έλληνα στην ποιητική δημιουργία της Ελευθερίας Τζιάλλα Μάντζιου», του φιλολόγου, συγγραφέα και ιστορικού ερευνητή Σπύρου Εργολάβου με θέμα «Ποιητική ενατένιση του ελληνισμού και της διαχρονικής προσφοράς του» και της ποιήτριας, συγγραφέα, εικαστικού και επί τιμή σχολικής συμβούλου Ελευθερίας Τζιάλλα Μάντζιου με θέμα «Σκέψεις για τον Έλληνα».

Θα ακολουθήσουν απαγγελίες της πρώτης ενότητας του επικού ποιήματος «Ο Έλληνας», στην αρχαία ελληνική γλώσσα, από τον παιδαγωγό, συγγραφέα και επίτιμο σχολικό σύμβουλο Στέφανο Κωλέττα και του επικού ποιήματος «Ο Έλληνας» από τον ηθοποιό Βασίλη Γουργούλη. Στη συνέχεια θα γίνει παρουσίαση του μελοποιημένου ποιήματος της Ελευθερίας Τζιάλλα Μάντζιου «Η Χώρα μου». Το ποίημα μελοποίησε ο Γιώργος Χλίτσιος και θα το ερμηνεύσει ο Αχιλλέας Φρέστας με τη συνοδεία στο πιάνο της Δήμητρας Ηγουμενίδη.

Η εκδήλωση, την οποία θα συντονίσει η Φωτεινή Κοτσιάφτη, θα ολοκληρωθεί με ένα μικρό επετειακό απολογισμό από την Ελευθερία Τζιάλλα Μάντζιου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ