Έπεσε η βροχή είκοσι ημερών μέσα σε λίγες ώρες!!!

broxera_giannena_proi1

Μία από τις δυσκολότερες βραδιές των τελευταίων ετών ήταν αυτή που πέρασε για ολόκληρη την Ήπειρο. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν δεκάδες προβλήματα, προβλήματα όμως που αντιμετωπίζονται μέσα σε λίγες ώρες. Η κακοκαιρία χτύπησε με πρωτοφανή ένταση μετατρέποντας δρόμους σε ποτάμια, πλημμυρίζοντας εκτάσεις, ξεριζώνοντας δέντρα και αφήνοντας πολλές περιοχές στο σκοτάδι για ώρες. Η ένταση της βροχής ήταν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών για ολόκληρη την Ήπειρο.

Το ίδιο ισχύει και για το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων το οποίο μέσα σε λίγες ώρες, δέχθηκε την ποσότητα της βροχής που αντιστοιχεί σε είκοσι μέρες. Και μάλιστα του πλέον βροχερού μήνα του έτους, του Νοεμβρίου.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία •

Σύμφωνα με τα στοιχεία στα Γιάννινα το ύψος της βροχής έφτασε στα 120 χιλιοστά το τελευταίο 24ωρο όταν ο μέσος όρος για το Νοέμβριο ανέρχεται στα 165.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ύψος βροχής που καταγράφηκε ιστορικά στην πόλη. Το μεγαλύτερο ύψος σημειώθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 2003 και ανερχόταν στα 125 χιλιοστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ