Έπεσαν οι υπογραφές.. Στην Περιφέρεια Ηπείρου το στρατόπεδο «Παπακώστα»

stratopedo papakosta

Περισσότερα από 12.000.000  τετραγωνικά μέτρα  του πρώην στρατοπέδου «Παπακώστα» παραχωρούνται με τον πλέον επίσημο τρόπο στην Περιφέρεια Ηπείρου με σκοπό την ανέγερση Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας αλλά και υπηρεσιών της με απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τελικές υπογραφές έπεσαν στην αρχή της εβδομάδος με τελευταία αυτή του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα η οποία μπήκε χθες το βράδυ.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται οριστική λύση σ’ ένα μακροχρόνιο αίτημα της Άρτας και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σημειώνεται ότι πρόταση για παραχώρηση του στρατοπέδου κατατέθηκε πριν από είκοσι χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς εργάστηκαν με συγκεκριμένο πλάνο και το αποτέλεσμα είναι το ιδανικό.

Ο κ. Καχριμάνης, αμέσως μετά τη νέα εκλογή του που συνέπεσε με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «έτρεξε» ώστε να αναζητήσει ταχύτατα κοινωνό του εγχειρήματος.

Άμεσα ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Περιφερειάρχη αναλαμβάνοντας τον συντονισμό των συναρμόδιων φορέων που οδήγησαν τελικά στην πλέον επιτυχή έκβαση.

Έτσι, τέλος, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές πρέπει να αισθάνονται ικανοποίηση αλλά και ανακούφιση για το αίσιο τέλος που επήλθε με αμεσότητα έπειτα από την εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας με την κεντρική κυβέρνηση ενώ η τοπική κοινωνία και της Ηπείρου συνολικά δεν θα πρέπει να απεμπολεί ότι βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ