Έπεσαν οι υπογραφές.. Επένδυση «μαμούθ» από τον Όμιλο Γιαννακόπουλου στη Λούτσα

giannakopoulos (2)

Μία νέα σελίδα στην τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου ανοίγει η μεγάλη επένδυση από τον Όμιλο Γιαννακόπουλου στην Λούτσα. Την Παρασκευή το μεσημέρι υπογράφηκε η οριστική σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά και του διευθύνοντα συμβούλου της Black Delta Entertainment Services SA για την αξιοποίηση της έκτασης των πρώην κατασκηνώσεων στην Λούτσα.

Ο Δήμος Πάργας είχε προχωρήσει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την παραχώρηση της έκτασης και η εταιρεία που ανήκει στον Όμιλο Γιαννακόπουλου ήταν η ανάδοχος.

Έτσι με τίμημα 330 χιλιάδων ευρώ θα αξιοποιήσει τον χώρο για τα επόμενα 40 χρόνια. Ο Όμιλος σχεδιάζει μία μεγάλη τουριστική επένδυση άνω των είκοσι εκατομμυρίων που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα του τουρισμού για την ευρύτερη περιοχή.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την τελική υπογραφή των συμβάσεων. Περιμένουμε πλέον οι στόχοι να εκπληρωθούν και η τοπική κοινωνία να έχει σημαντικά οφέλη από μία τόσο μεγάλη επένδυση. Ο Δήμος μας είχε θέσει ως στόχο την αξιοποίηση της έκτασης αυτής και πιστεύουμε ότι η επένδυση που θα γίνει θα αφήσει το αποτύπωμά της στον τουριστικό τομέα της Ηπείρου» δήλωσε στο Epriuspost ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Όμιλος Γιαννακόπουλου σχεδιάζει μία υπερσύγχρονη τουριστική εγκατάσταση σε μία περιοχή ιδιαίτερου κάλους που συνδυάζει το βουνό και την θάλασσα.

Μηχανικοί και αρχιτέκτονες έχουν ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό και μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα έχουν καταλήξει στο ακριβές πλάνο που θα αναπτυχθεί.

Η επένδυση θα δημιουργήσει δεκάδες θέσεις εργασίες ενώ σημειώνεται ότι το 50% των εργαζομένων θα προέρχεται από την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ