Επένδυση 10 εκατομμυρίων στο Καρβουνάρι για φαρμακευτική κάνναβη

farmakeutiki kannavi

Στην Παραμυθιά και σε αγροτικές εκτάσεις του Καρβουναρίου ετοιμάζεται μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης.

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς εγκρίθηκε η υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο για την συγκεκριμένη επένδυση. Πρόκειται για το επενδυτικό σχέδιο της Sitec Pharma, ύψους €10 εκατ., με την επιχορήγηση να αγγίζει τα € 3,47 εκατ.

Το σχέδιο αφορά τη δημιουργία μιας «νέας σύγχρονης καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης και συγκεκριμένα αποξηραμένων ανθών κάνναβης για παρασκευή τσαγιού (πόσιμου διαλύματος)» – καλλιέργεια λιναριού, κάνναβης και ακατέργαστων ινωδών φυτών – σε έκταση 20.200 στρεμμάτων, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας (αγρόκτημα Καρβουναρίου).

Η Sitec Pharma είναι μια ελληνική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας φαρμακευτικών προϊόντων, η οποία ανήκει (κατά 80%) στον επενδυτικό όμιλο inter.services GmbH.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η «Ημερησία» τη διανομή των προϊόντων της Sitec Pharma αναμένεται να αναλάβει από τα τέλη του 2023 – οπότε εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία της μονάδας – μια άλλη θυγατρική της γερμανικής εταιρείας, η χονδρεμπορική φαρμακευτική, AstraPharma. Η εν λόγω εταιρεία έχει πάρει όλες τις απαραίτητες άδειες για την εισαγωγή και εμπορίου φαρμακευτικής κάνναβης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ