Επεκτείνονται τα κτίρια στο Πανεπιστημιακό….αλλά οι υπηρεσίες υγείας υποβαθμίζονται

PPNIΤο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αποτελεί σίγουρα κόσμημα για όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα. Σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή αλλά και με τα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα μετέτρεψαν την Ήπειρο, επί σειρά ετών σε σημείο αναφοράς για το χώρο της υγείας.

Πρωτοποριακές έρευνες, υποδειγματικές επεμβάσεις σε νευραλγικούς τομείς και άριστο επιστημονικό δυναμικό, είχαν ως αποτέλεσμα τα Γιάννινα να θεωρούνται πρωτεύουσα της υγείας.

Με το πέρασμα του χρόνου, αντί οι υπηρεσίες αυτές να αυξάνονται και να βελτιώνονται, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Το τμήμα αγγειοχειρουργικής ουσιαστικά έχει βάλει λουκέτο και η καρδιοχειρουργική, η μοναδική στην επαρχία, βρίσκεται στην Εντατική, καθώς στο εξής θα εφημερεύει ελάχιστες μέρες το μήνα.

Το τοπίο στο χώρο της υγείας γίνεται ακόμη πιο μουντό αν στα προβλήματα αυτά προστεθούν ελλείψεις προσωπικού, ελλείψεις υλικών κι άλλα.

Με δεδομένη λοιπόν αυτή την κατάσταση, η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Ηπείρου της υπογραφής για την κατασκευή του νέου πενταόροφου κτιρίου για τη στέγαση νοσηλευτικών μονάδων μόνο προβληματισμό προκαλεί.

Γιατί δεν αρκούν τα κτίρια για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Και μέχρι την ολοκλήρωση των έργων αυτών πολλοί φοβούνται ότι δεν θα υπάρχει τίποτα για να στεγαστεί.

Ο προϋπολογισμός του έργου – που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ -είναι 21.233.000 ευρώ με ΦΠΑ και το συμβατικό αντικείμενο ανέρχεται σε

8.976.545,89 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Ανάδοχος είναι η εταιρεία «ΚΑΣΤΩΡ Α.Ε.».

Προθεσμία περαίωσης του έργου είναι η 5η Ιουνίου 2014.

«Η Ήπειρος, ήταν και είναι σταυροδρόμι στον τομέα της Υγείας και δεν πρέπει επ ουδενί λόγο να υποβαθμιστούν οι δομές της, επιβαρύνοντας τους πολίτες ολόκληρης της Βορειοδυτικής Ελλάδος», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους διαχρονικά εργάστηκαν για την προώθηση του έργου.

Σημαντικό το έργο αναμφίβολα….

Αλλά είναι πιο σημαντικό σήμερα για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να καταφέρει να διατηρήσει τα κεκτημένα του. Δηλαδή τις κλινικές και τα τμήματα που διαθέτει και για τα οποία πολλοί εργάστηκαν με κόπο και με ζήλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ