Επεκτείνεται το ασύρματο δίκτυο

artaΟ Δήμος Αρταίων στα πλαίσια της αποκέντρωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο, προχωρά στην επέκταση του ασύρματου δικτύου σε 13 νέα σημεία της επικράτειας των ορίων του Δήμου μας και την βελτίωση και επισκευή των υφιστάμενων κόμβων. Ήδη βρίσκονται σε λειτουργία οι κόμβοι στις Χαλκιάδες, Κεραμάτες, Λιμίνη, Κορωνησία, Ράχη και Πολύδροσο. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να λειτουργήσουν οι κόμβοι στη Βλαχέρνα, Γραμμενίτσα, Γρίμποβο, Κορφοβούνι, Ροδαυγή και Αμμότοπο.

Με την επέκταση αυτή, αλλά και τους κόμβους ασύρματου δικτύου που λειτουργούν ήδη (Δημαρχείο, Πλατεία Κιλκίς, Τρίγωνο, Κεντρική Πλατεία, Πεζόδρομος Σκουφά, Λαϊκή Αγορά, ΚΤΕΛ, Κωστακιοί, Άγιος Σπυρίδωνας, Κιρκιζάτες, Ρόκκα, Καλαμιά και Καλόβατος) το δίκτυο θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας στα όρια του Δήμου Αρταίων.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του σχεδιασμού του Δήμου για την ολική κάλυψη του Δήμου Αρταίων με ασύρματο δωρεάν internet. Η επιλογή των τοπικών κοινοτήτων έγινε με βάση πληθυσμιακά κριτήρια και των ιδιαίτερων αναγκών τους. Η δεύτερη φάση, η υλοποίηση της οποίας θα ξεκινήσει σύντομα, περιλαμβάνει και τις υπόλοιπες τοπικές κοινότητες.

Σκοπός του έργου αυτού είναι να δώσει τη δυνατότητα στους δημότες να έχουν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η πρόσβαση θα είναι εφικτή σε κεντρικά σημεία των τοπικών κοινοτήτων, κάνοντας χρήση κινητού τηλεφώνου ή φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη δράση αυτή αποκτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο περιοχές του Δήμου όπου η σύνδεση με τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών internet, είναι ανέφικτη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ