Επανέρχεται το σενάριο για διόδια στο Δροσοχώρι

DIODIA_EGNATIAΗ απόφαση της Εγνατίας ΑΕ να προχωρήσει στη χωροθέτηση τεσσάρων ακόμη σταθμών διοδίων, σε όλο το μήκος του οδικού άξονα, επαναφέρει κι όχι αβάσιμα, την πιθανότητα να τεθεί σε λειτουργία και ο σταθμός Δροσοχωρίου, ο οποίος είναι ήδη κατασκευασμένος.

Όπως είναι γνωστό τα διόδια στο Δροσοχώρι περιλαμβάνονταν στην αρχική μελέτη της Εγνατίας. Δεν τέθηκαν σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2010 ύστερα από ισχυρές πολιτικές πιέσεις, όμως νομοθετικά ποτέ δεν καταργήθηκαν.

Το γεγονός λοιπόν ότι η Εγνατία ΑΕ εγκαταλείπει οριστικά το σχέδιο του ηλεκτρονικού συστήματος και σχεδιάζει τη λειτουργία τεσσάρων νέων σταθμών, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο λειτουργίας τους, γεγονός που θα αυξήσει ακόμη περισσότερο το κόστος, ειδικά για τους καθημερινούς χρήστες της Εγνατίας Οδού.

Το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων θεωρούνταν το πιο δίκαιο, καθώς ο χρήστης θα πλήρωνε ανάλογα με τα χιλιόμετρα, όμως παρότι ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί τελικά δεν θα προχωρήσει καθώς θεωρείται υψηλό το κόστος τόσο της εγκατάστασης όσο και της λειτουργίας.

Η διοίκηση της Εγνατίας ΑΕ πέραν της αύξησης του σταθμού των διοδίων εξετάζει και την αναβάθμιση του λογισμικού ώστε να εφαρμόσει εκπτωτική πολιτική σε ορισμένες κατηγορίες χρηστών. Όμως για αυτό δεν θέτει κανέναν χρονικό ορίζοντα. Με δεδομένη δε την απόφαση για παραχώρηση του οδικού άξονα, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα της μη εφαρμογής του μέτρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ