Επανέρχεται το σχέδιο για ηλεκτρονικά διόδια

adiodia

Το σχέδιο για τη μετατροπή των διοδίων της χώρας σε ηλεκτρονικά, με αναλογική χρέωση επαναφέρει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”, αυτή τη φορά το επικρατέστερο σενάριο είναι η δημιουργία του συστήματος να γίνει σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ) και ο διαγωνισμός τοποθετείται στις αρχές του 2022. Το υπουργείο Υποδομών διερευνά τη δημιουργία πλήρους ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων τελών, δορυφορικής τεχνολογίας με οπτική αναγνώριση.

Ήδη το υπουργείο έχει προχωρήσει στην πρόσληψη τεχνικού, χρηματοοικονομικού και νομικού συμβούλου, διευρύνοντας το μοντέλο που θα θέσει σε ανοιχτό διαγωνισμό. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι σύμβουλοι εξετάζουν διάφορα σενάρια τόσο για το οικονομικό σκε΄λος όσο και για το εύρος των υπηρεσιών που θα προκριθούν.

Σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης: Σε ποιους αυτοκινητόδρομους εφαρμόζεται

Σήμερα, σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης σε αυτοκινητόδρομους διαθέτει μόνο η Ολυμπία Οδός ( Ελευσίνα -Κόρινθος -Πάτρα) για όσους οδηγούς χρησιμοποιούν τον πομποδέκτη της.

Στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους ο οδηγός πληρώνει την απόσταση από έναν μετωπικό σταθμό διοδίων στον επόμενο, ανεξάρτητα με το πόση θα διανύσει με την εξαίρεση των σημείων γύρω από αστικά κέντρα όπου έχουν τοποθετηθεί πλευρικά διόδια και στους κόμβους εισόδου/εξόδου, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ