Έως 19/7 οι αιτήσεις για εξισωτική αποζημίωση

AGROTIKH15

Μέχρι τη Δευτέρα 19 Ιουλίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για την εξισωτική αποζημίωση, όπως αναγράφεται στην προκήρυξη του μέτρου, την οποία εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρεται, αυτό ισχύει «προσμετρώντας στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2021, η οποία λήγει στις 22 Ιουνίου 2021 (ή όπως αυτή ισχύει για το εν λόγω έτος), και το διάστημα μετά τη λήξη του οποίου η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Μέτρου ανέρχεται σε 260 εκατ. ευρώ, με τα ποσά ενίσχυσης να καθορίζονται σε 12,5 ευρώ/στρέμμα για τους κατόχους εκμεταλλεύσεων σε ορεινές περιοχές, 8,1 ευρώ/στρέμμα για τις μειονεκτικές περιοχές και στα 2,5 ευρώ/στρέμμα για τις πρώην μειονεκτικές.

Σημειώνεται ότι με τροποποιητική απόφαση που είχε υπογραφεί από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Οικονόμου, κανονικά θα λάβουν την εξισωτική αποζημίωση και οι παραγωγοί που λόγω της οριοθέτησης που είχε γίνει το 2019 δεν περιλαμβάνονταν στους ενισχυόμενους.

Τέλος, από φέτος στις περιοχές με ειδικούς περιορισμούς περιλαμβάνονται και οι απολιγνιτοποιημένες περιοχές των ΠΕ Κοζάνης, Γρεβενών και Αρκαδίας, όπου η λιγνιτική δραστηριότητα θα καταργηθεί σταδιακά, και αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο εγκατάλειψης των γεωργικών γαιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ