Εντυπωσιασμένος στο Μουσείο Υδροκίνησης

amiras idrokinisi

Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στο Ανθοχώρι επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής του Νομού Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς. Το υπαίθριο μουσείο που καλύπτει μία μεγάλη έκταση αποτελεί στοιχείο του πολιτισμού και αποτυπώνει τη σχέση του ανθρώπου με το νερό και την φύση.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, με ανάρτησή του περιγράφει με ενθουσιασμό την εμπειρία που είχε καλώντας όλους να γνωρίσουν τον μοναδικό πλούτο.

«Στο Ανθοχώρι Μετσόβου, στα 1.100 υψόμετρο, στο όρος Λάκμος γνωστό και ως Περιστέρι, δύο νέοι άνθρωποι, τα αδέρφια Γιάννης κ Γιώργος Γεωργίου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, έδωσαν ζωή στο εκπληκτικό Μουσείο Υδροκίνησης Ανθοχωρίου Μετσόβου ”Μαντάνι”. Η ορμή του νερού που κατεβαίνει από την ονομαστή δρακόλιμνη Βερλίγκα, νερόμυλοι, νεροτριβές και μαντάνια με τα βαριά τους σφυριά, ήδη από τα τέλη του 17ου αιώνα, επέτρεπαν στους ντόπιους να χτυπούν τα υφάσματά τους κάνοντάς τα πιο ανθεκτικά.

Αρμονική συνύπαρξη φύσης κι ανθρώπου. Τους συγχαίρω για το αποτέλεσμα και προτείνω σε όλους σας να το γνωρίσετε» γράφει ο Γιώργος Αμυράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ