Εντυπωσιακό το Μουσείο Ελιάς στην Πάργα

mouseio elias

Στην συχνότητα της ΕΡΤ και στις τηλεοπτικές οθόνες της χώρας  βρέθηκε σε ζωντανή σύνδεση το υπέροχο και ιδιαίτερο Μουσείο Ελιάς του Ηλία Λιάκρη στην Πάργα.

Ένας πραγματικά εντυπωσιακός χώρος που ταξιδεύει τον επισκέπτη στο παρελθόν, όταν οι άνθρωποι με πολύ κόπο έκαναν την συγκομιδή της ελιάς αλλά και την επεξεργασία της, ώστε να έχουν στα σπίτια τους τον “Πράσινο Χρυσό” όπως συνηθίζεται να λέγεται το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Η ζύμωση του ελαιοκάρπου στα τότε ελαιοτριβεία γινόταν με δύο τεράστιες πέτρινες ρόδες παραδοσιακά ενώ η μεταφορά του ελαιοκάρπου από τα χωράφια, γινόταν με μουλάρια της τότε εποχής.

Το συγκεκριμένο ελαιοτριβείο της Πάργας λειτουργούσε εκεί  με τα μηχανήματα που έχουν παραμείνει μέσα στον χώρο, από το 1929 έως το 1974. Οι πόρτες άνοιξαν ξανά το 2012 και έκτοτε λειτουργεί ως Μουσείο Ελιάς και χώρος Γευσιγνωσίας.

Διοργανώνει μαθήματα Μαγειρικής και Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου και Κρασιού προωθώντας  την τοπική  μας Γαστρονομία.

Πραγματικά ο επιβλητικός χώρος του Μουσείου καθηλώνει τον κάθε επισκέπτη.

Η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας φρόντισε για μία ακόμη φορά να προβάλει τους ανθρώπους, τις επιχειρήσεις αλλά και τα προϊόντα τους που κάνουν ιδιαίτερο και μοναδικό τον Νομό μας, ώστε οι μελλοντικοί τουρίστες να επιλέξουν τον Νομό μας για τις διακοπές τους όπως και για τις γαστρονομικές τους επιθυμίες και απολαύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ