Εντυπωσιακές στιγμές στο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού

AXOROI PNEYMATIKO

AXOROI PNEYMATIKO

Με αισιόδοξα μηνύματα όσον αφορά στην συστηματική δουλειά φορέων που κινούνται στον χώρο της μουσικοχορευτικής κληρονομιάς και μέσα από μια άρτια διοργάνωση έκλεισε την αυλαία του το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Δήμου Ιωαννίνων, που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο της πόλης με το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του.

Η εκδήλωση διεξήχθη την 25η Μαρτίου 2017, ημέρα της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας, με τίτλο «… στους μάρτυρες, στους ήρωες..» στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.

Απετέλεσε το δεύτερο μέρος των προγραμματισμένων εκδηλώσεων που αφορούσαν ανάλογα γεγονότα, μετά το Παιδικό Φεστιβάλ στις 21 Φεβρουαρίου, ημέρα της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.

Οι εκατοντάδες θεατές αναγνώρισαν με το θερμό χειροκρότημά τους την ποιοτική παρουσίαση, πάνω στον Παραδομένο Τρόπο και Ύφος, των οχτώ συλλόγων από περιοχές της Ηπείρου και της Ελλάδας αλλά και την εξαιρετική συνεργασία όλων που επέφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο καλωσόρισμά του ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Κώστας Γκόγκος τόνισε ότι οι συνεργασίες φορέων σε αυτά τα επίπεδα μπορούν να αναδείξουν ακόμη περεταίρω την πολιτιστική κληρονομιά, στοιχείο που έχει ανάγκη ο τόπος αυτές τις δύσκολες εποχές.

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του καλλιτεχνικού σκέλους του Φεστιβάλ, κκ Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας και Βασίλης Ράπτης (εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής) επεσήμαναν ότι οι στοχευμένες και μακρόπνοες παρεμβάσεις στον χώρο, στόχο έχουν πρώτιστα να συνδράμουν ώστε να διαμορφωθούν σωστότερα οι χαρακτήρες των νέων πολιτών, μέσα από τις οργανωμένες διαδικασίες εκμάθησης και παρουσιάσεων.

Συνυπήρξαν σε αυτή την διοργάνωση Πολιτισμού τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών: Πολιτιστικού Συλλόγου Μετσόβου (χοροί Μετσόβου), Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου (χοροί Πόντου), Ομίλου Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Νάουσας «Η Αράπιτσα» (Χοροί της Νάουσας από το έθιμο «Μπούλες»), Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων (Χοροί Συρράκου), Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων (χοροί Θεσπρωτίας), Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών (χοροί Αστικής Παράδοσης Ιωαννίνων), Πολιτιστικού-Λαογραφικού Συλλόγους Θεοδωριανιτών Άρτας «Κωστηλάτα» (Χοροί Τζουμέρκων) και Πολιτιστικού Σύλλογου «Λούτσας» Ιωαννίνων (Χοροί Ανατολικής Ρωμυλίας).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος, ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Βασίλης Καλούδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιωαννιτών: κ.κ. Γεωργία Γιώτη, Κώστας Λαόσογλου και Βασίλης Κοσμάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κέλλυ Καραμάνη, καθώς και οι πρόεδροι των Συλλόγων και Φορέων που συμμετείχαν στο φεστιβάλ.

Η επόμενη διοργάνωση του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννιτών είναι η Ετήσια Παράσταση όλων των χορευτών του στις 7 Μαΐου 2017.

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ