Εντυπωσιακά αρχαία κατάλοιπα στο κέντρο της Άρτας

arxaia arta

Εντυπωσιακά αρχαία οικοδομικά κατάλοιπα αποκαλύφθηκαν στην Άρτα, κατά την διάρκεια κατεδάφισης παλιών κτισμάτων στο κέντρο της πόλης και πολύ κοντά στο Μικρό Θέατρο της Αμβρακίας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας προέβη άμεσα στην περίφραξη του χώρου για την προστασία των αρχαιοτήτων και των διερχομένων και ξεκίνησε, με προσωπικό της Υπηρεσίας, την ανασκαφική έρευνα του χώρου, ο οποίος, λόγω της γειτνίασής του με τον υστεροαρχαϊκό ναό του Απόλλωνα και το Μικρό Θέατρο, θεωρείται μεγάλης σημασίας και αναμένεται να αποδώσει ενδιαφέροντα στοιχεία.

Παράλληλα, οι εργασίες του Μικρού Θεάτρου της Αμβρακίας βρίσκονται στη φάση επαναδημοπράτησης του Υποέργου «Εργασίες αντιστήριξης των πρανών στον αρχαιολογικό χώρο του Μικρού Θεάτρου της αρχαίας Αμβρακίας», που υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου, μετά τη λύση της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του αρχικού αναδόχου. Με βάση το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών δημοπράτησης  αναμένεται η έναρξη των εργασιών αντιστήριξης των πρανών του χώρου στα μέσα του καλοκαιριού του τρέχοντος έτους. Παράλληλα με τη διαμόρφωση των πρανών θα πραγματοποιηθεί και η μεταφορά των δικτύων ομβρίων και αποχέτευσης, τα οποία στην παρούσα φάση διατρέχουν τον αρχαιολογικό χώρο.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών αντιστήριξης των πρανών από την Περιφέρεια Ηπείρου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει το Υποέργο 1: Εργασίες ανάδειξης και διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου του Μικρού θεάτρου της αρχαίας Αμβρακίας, που αφορά στην αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου. Σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί το Υποέργο 1 περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη συντήρηση του βοτσαλωτού δαπέδου του λουτρού,  τη συντήρηση και αποκατάσταση του θεάτρου και του δημοσίου κτιρίου στα ανατολικά του, καθώς και τη διαμόρφωση ενιαίας περιμετρικής διαδρομής με στάσεις θέασης και ενημερωτικό υλικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ