Εντός του Νοεμβρίου παίρνει μπρος το εργοστάσιο, καμία συζήτηση για την Κέρκυρα

«Δεν συζητήσαμε τίποτα για τα απορρίμματα της Κέρκυρας, δεν υπάρχει κανένα αίτημα από την Κέρκυρα για μεταφορά των σκουπιδιών». Με την δήλωση αυτή ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του Νομού Ιωαννίνων Σπύρος Κωνσταντόπουλος θέλησε να κλείσει το θέμα που συζητείται έντονα τις τελευταίες ημέρες. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα συνεδρίασε παρουσία των περισσοτέρων Δημάρχων του Νομού αλλά και της αντιπεριφερειάρχη Τατιάνας Καλογιάννη.

Η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών, όπως επέλεξαν οι αυτοδιοικητικοί και ο Πρόεδρος του Φορέα ήταν εξαιρετικά φειδωλός στις δηλώσεις του.

Η δοκιμαστική λειτουργία του εργοστασίου, που αποτελούσε και το βασικό θέμα της συνεδρίασης, τοποθετείται χρονικά προς τα τέλη Νοέμβρη και η κανονική λειτουργία θα ξεκινήσει στις 21 Ιανουαρίου.

Η περίοδος της δοκιμαστικής λειτουργίας δεν θα επιφέρει κανένα κόστος για τους Δήμους, κατ’ επέκταση και για τους πολίτες ενώ το πραγματικό κόστος της κανονικής λειτουργίας, ο Φορέας δεν είναι σε θέση να το εκτιμήσει αυτή την στιγμή.

Σίγουρα μετά την διασφάλιση του 1,3 εκατομμυρίων μετά την συνεννόηση της Περιφέρειας Ηπείρου με το Υπουργείο Οικονομίας αυτό θα μειωθεί, αλλά δεν παύει τα χρήματα αυτά να αφορούν σε μία περιορισμένη χρονική περίοδο.

Το κόστος, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Κωνσταντόπουλος θα προσδιοριστεί μέσα στο Νοέμβριο.

Εντός του Νοεμβρίου άλλωστε θα ξεκαθαρίσει και το νέο τοπίο στην λειτουργία των Φορέων, αν δηλαδή θα παραμείνουν τρεις σε όλη την Ήπειρο ή θα προκύψει ένας. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα λάβουν τα Δημοτικά Συμβούλια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ