Έντονη ενόχληση Ζίτσας λόγω… Δωδώνης

dimarxeio-zitsas

Το θέμα της εγκατάστασης των δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση βιορευστών στην Κοινότητα Λύγγου συζήτησε εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας με αφορμή το υπόμνημα του Δήμου Δωδώνης που είδε το φως της δημοσιότητας μετά την αναβολή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβούλιου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας που θα εξέταζε την αδειοδότηση των εν λόγω μονάδων.

(Το υπόμνημα μπορείτε να δείτε εδώ)

Στο υπόμνημά του ο Δήμος Δωδώνης μεταξύ άλλων υποδεικνύει ξεκάθαρα ως λύση για την εγκατάσταση των επίμαχων μονάδων, τη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων γεγονός που προκαλεί την έντονη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας το οποίο σε σχετικό ψήφισμα, που ενέκρινε ομόφωνα, αναφέρει:

1.            Εκφράζουμε για ακόμη μία φορά την αντίθεσή μας στην εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιων μονάδων και στεκόμαστε ξεκάθαρα και χωρίς υπεκφυγές, στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών και των κατοίκων του Δήμου που αντιδρούν.

2.            Θεωρούμε πολιτικό ατόπημα και ασέβεια ως προς το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την ενέργεια του Δήμου Δωδώνης να υποδεικνύει εναλλακτικές λύσεις σε περιοχές που δεν ανήκουν στα διοικητικά του όρια. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μιλάει για λογαριασμό μας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ