Έντονη διαμαρτυρία για μετατάξεις υπαλλήλων στο Τελωνείο

ntakaletsis

Την ανάκληση της απόφασης για τη μετάταξη δύο υπαλλήλων του Δήμου Δωδώνης του κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, στο Τελωνείο Ιωαννίνων, ζητά με επιστολή του προς τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γ. Πιτσιλή, ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης.

Οι αποφάσεις του Διοικητή της ΑΑΔΕ είναι μονομερείς και ελήφθησαν με βάση το δικαίωμα που του δίνουν ειδικές διατάξεις, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης, ισχύουσας γενικής ή ειδικής διάταξης. Είναι δε εντυπωσιακό, όπως τονίζει στην επιστολή του ο κ. Ντακαλέτσης, πως για την ενίσχυση του Τελωνείου Ιωαννίνων, μετατάσσονται δύο υπάλληλοι προερχόμενοι από τον ίδιο φορέα!

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Ντακαλέτσης: «Η απομάκρυνση των δύο υπαλλήλων από τις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Δήμου Δωδώνης θα πλήξει καίρια την ικανότητα του Δήμου μας να εξυπηρετεί τους δημότες του, θα προκαλέσει ανήκεστο βλάβη και θα ματαιώσει κάθε ουσιαστική προσπάθεια επιβίωσης του ίδιου του Δήμου, καθώς οι δύο υπάλληλοι υπηρετούν σε καταλυτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας πόστα. Σας επισημαίνω δε χαρακτηριστικά πως με τους προς μετάταξη και προς συνταξιοδότηση υπάλληλους, το δυναμικό του Δήμου μας θα συρρικνωθεί ως το τέλος του 2021 στο 30% του νυν συνόλου, ειδικά δε για την ειδικότητα των προς μετάταξη στο Τελωνείο Ιωαννίνων υπαλλήλων, θα μείνει να υπηρετεί στο Δήμο Δωδώνης η προϊσταμένη και ένας ακόμα υπάλληλος!».

Ο κ. Ντακαλέτσης καταλήγοντας, κάνει σαφές προς το Διοικητή της ΑΑΔΕ πως προτίθεται να εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για την ακύρωση των δύο μετατάξεων και την παραμονή των υπαλλήλων στο Δήμο Δωδώνης.

Η επιστολή κοινοποιείται στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κ. Τασούλα, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυρά και τους βουλευτές Ιωαννίνων κ.κ. Μ. Κεφάλα, Στ. Καλογιάννη και Μ. Τζούφη, προκειμένου να επικουρήσουν την προσπάθεια του Δήμου Δωδώνης να αποτρέψει την υλοποίηση των αποφάσεων μετάταξης.

Σε δήλωσή του τέλος, ο Δήμαρχος Δωδώνης τονίζει: «Την ώρα που τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού μάχονται για να ενισχυθούν οι Δήμοι με προσωπικό, είτε μέσω της κινητικότητας είτε με νέες προσλήψεις, έρχονται ειδικές διατάξεις για να ανατρέψουν ή να υποσκάψουν τον αγώνα αυτόν. Η απόφαση για τη μετάταξη των δύο υπαλλήλων του Δήμου μας, δεν είναι μια από τις πολλές, συνηθισμένες ενέργειες του κεντρικού κράτους περαιτέρω αποψίλωσης των υπηρεσιών των Δήμων μας από προσωπικό που απαξιώνουν κι άλλο το ρόλο της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας μας. Συνιστά μια πράξη που οδηγεί στην ουσιαστική αδυναμία λειτουργίας του Δήμου Δωδώνης και σε επόμενη φάση, με την ολοκλήρωση και μιας σειράς συνταξιοδοτήσεων, σφραγίσματος του Δημαρχείου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ