Έντονη αντίδραση του Επιμελητηρίου Άρτας στα νέα μέτρα

arta plateiask

Έντονη ανησυχία και σοβαρό προβληματισμό προκαλούν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα που υποτίθεται στοχεύουν στη μείωση της μεταδοτικότητας του κορωνοιου και απευθύνονται στους ανεμβολίαστους με σκοπό να τους υποχρεώσουν στον εμβολιασμό τους.

Η εφαρμογή των όσων ανακοινώθηκαν θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στον επιχειρηματικό κόσμο μηδενίζοντας τον τζίρο των επιχειρήσεων και ειδικά στο λιανικό εμπόριο και στην εστίαση.

Αυτό τονίζει το Επιμελητήριο Άρτας και σημειώνει ότι επιχειρηματικός κόσμος πλήρωσε την οικονομική κρίση, την υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας καθώς και το κόστος των lockdown. Μέσα σε όλα αυτά προσπαθούν να του φορτώσουν και ευθύνες ελεγκτικού μηχανισμού αντιμετωπίζοντας υψηλά πρόστιμα σε περίπτωση αδυναμίας εφαρμογής τω μέτρων.

«Επισημαίνουμε ότι οι εξαιρέσεις των μέτρων για ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων εκπέμπουν λάθος μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και ενθαρρύνουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό.(Για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ πωλούνται είδη, ένδυσης, υπόδησης ,οικιακού εξοπλισμού, τα οποία οι πελάτες μπορούν να προμηθευτούν χωρίς rapidtest). Επίσης θα ενισχυθούν οι ηλεκτρονικές αγορές υποστηρίζοντας τις πολυεθνικές κυρίως επιχειρήσεις και όχι τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , οι οποίες δεν είναι ακόμα κατάλληλα προετοιμασμένες για την ψηφιακή αγορά.

Για τον επιχειρηματικό κόσμο η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η ασφάλεια των καταναλωτών παραμένει η πρώτη προτεραιότητα. Η συνέχιση των εμβολιασμών απαιτείται για την προστασία όλων μας γεγονός που έχουμε επισημάνει αρκετές φορές» αναφέρει στην ανακοίνωση και καλεί την κυβέρνηση:

1)      να στηρίξει έμπρακτα τις επιχειρήσεις για να αποφύγουμε τα χειρότερα- Τα μέτρα χρειάζεται να είναι προληπτικά.

2)      να αναθεωρήσει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σε συνεργασία με όλους τους φορείς και

3)      να απαλλάξει τις επιχειρήσεις από την υποχρέωση του ελέγχου των καταναλωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ