Έντονη αντίδραση για το «ναι» της Αργιθέας στο Αυλάκι

axeloos koilada

Μετά από εννέα ολόκληρους μήνες και παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Αργιθέας γνωμοδότησε θετικά για το υδροηλεκτρικό στο Αυλάκι, στην Κοιλάδα του Αχελώου.

Κι όλα αυτά όταν είναι γνωστό ότι θα πνιγούν οικισμοί και θα χαθούν περιουσίες.

Στην απόφαση αυτή είναι έντονη η αντίδραση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Προστασία και Ανάδειξη της Κοιλάδας του Αχελώου.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

     ΄΄Άβουλοι και μοιραίοι αντάμα΄΄ ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι εζυγίσθησαν, εμετρήθησαν και ευρεθησαν ελειποβαρείς , μπροστά στο καθήκον και το συμφέρον των δημοτών τους πλήν  δύο ή τριών  ψυχωμένων Συμβούλων που καταψήφισαν σώζοντας την τιμή τους.Μπράβοστο θάρρος τους να ορθώσουν το ανάστημά τους στην απόφαση αυτή. Αυτούς θα γράψει η ιστορία της Αργιθέας

          Με το δόγμα του υποτελισμού της ενδοτικότητας και της  εξυπηρέτησης συμφερόντων οδηγό , Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση χέρι-χέρι, συνήνεσαν στο έγκλημα αγνοώντας παντελώς τις καταστροφικές συνέπειες του έργου και στην Αργιθέα και στην Τετραφυλία.

Μπορεί η απόφαση αυτή ελήφθη  κάτω από την πίεση της οργής των θιγόμενων  απο το έργο Αργιθεατών που με αποφάσεις και υπομνήματα τάχθηκαν κατά του έργου  αλλά εκπρόθεσμη και κατόπιν της απόφασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας που γνωμοδότησε ήδη θετικά Δείχνει όμως την καθεστωτική και αυταρχική νοοτροπία που έχει επιβληθεί στην Αργιθέα  με  την Αρχή ενός ανδρός, αγνοώντας παντελώς την γνώμη των δημοτών του. Για πόσα ανταποδοτικά αξίζει να πνίξετε τους δημότες σας και τους γειτόνους σας. Προς τι αυτή η μεγάλη εμμονή με αυτό τοίδιωτικό έργο….

Δείχνει όμως και  έναν αδύναμο κρίκο εξουσίας που αποζητά την ασφάλεια της συλλογικής απόφασης για να καλυφθεί. Δείχνει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της……… Αργιθέας και θα φανεί. Αυτήν την κατάπτυστη απόφαση θα την προσβάλουμε όπως προσβάλαμε και του Αγοραστού. Το ίδιο ελπίζουμε να πράξουν και οι Αργιθεάτες

      Όμως να είναι σίγουροι ότι ο λαός της Αργιθέας και η Ιστορία θα τους κρίνει. Εμείς  τους έχουμε ήδη καταδικάσει και συνεχίζουμε τον αγώνα για να αποτραπεί η καταστροφή της Κοιλάδες του Αχελώου. Άλλωστε καιρό τώρα τις γνωρίζαμε άριστα τις προθέσεις τους και τις μεθοδεύσεις και τα είχαμε καταγγείλει.. Συνδέεται άμεσα και με την απουσία   ανακοίνωσης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΙΝΔΟΣ που 25 μέρες τώρα δεν φαίνεται πουθενά….

    Συνημμένα παραθέτουμε τις Συλλογικές αποφάσεις και το Υπόμνημα προς τους αρμόδιους και τον πρωθυπουργό  που εκφράζουν την αγωνία και τον τρόμο για την επερχόμενη καταστροφή των περιουσιών τους.Ευτυχώς που οι Αργιθεάτες πλέον κατάλαβαν καλά τι παίζεται και έχουν ξεσηκωθεί. Να δούμε τώρα ποιος θα σταματήσει αυτή τη Λαϊκή Οργή.Μα τόση αναλγησία έπεσε στην Αργιθέα που έχουν χάσει κάθε μέτρο λογικής πάνω στον πανικό τους.

          Κύριε δήμαρχε Αργιθέας μην ξεχνάς ότι το ποτάμι δεν είναι δικό σου να κάνεις κουμάντο….  Εχουν κι άλλοι να κάνουν που τους αγνόησες παντελώς.Η Ηπειρος και η Δυτική Ελλάδα απάντησαν από καιρό τώρα με απανωτά και βροντερά ΟΧΙ και τους αγνόησες.. Βγάλε τις ωτοασπίδες να τα  ακούσεις . Αν θέλεις φράξτο το μισό ποτάμι   μέχρι τον ουρανό (και πάλι λίγο θα είναι) και δώστε το υπόλοιπο να το κάνουν φράγμα αφού τόσο ονειρεύεσαι λίμνες. Αν ανυπομονείς τόσο έρχεται και η λίμνη Συκιάς. Αξιοποίησέ την και αφησέ μας ήσυχους.

     Μαζί με τους άμεσα θιγόμενους Αργιθεάτες που δεν δέχονται να παραδώσουν τις περιουσίες τους στη βορά των συμφερόντων με τις ευλογίες του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας, θα προχωρήσουμε ενωμένοι και με το δίκιο που είναι με το μέρος μας θα  υπερασπιστούμε τον τόπο μας..   Αυτοί που συναίνεσαν στο έγκλημα  θα μείνουν για πάντα  ΄΄Άβουλοι και μοιραίοι αντάμα΄΄

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ