Έντονη ανησυχία από τη μεγάλη διασπορά στα Γιάννινα

rapid-test-eody

Υψηλός διατηρείται ο αριθμός κρουσμάτων στο Νομό Ιωαννίνων ενώ στοιχείο που κάνει μεγαλύτερη την ανησυχία αποτελεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα και σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Οι υγειονομικές αρχές της περιοχής είναι σε εγρήγορση σε μία προσπάθεια, μέσω των ιχνηλατήσεων, να περιορίσουν τη μετάδοση.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης σε δηλώσεις που έκανε ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός κι αυτό επειδή υπάρχουν ακόμη εκείνοι που δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα.

«Υπάρχουν περιοχές όπως και το Μέτσοβο όπου κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να πειθαρχήσουν. Δεν έχουν κοινωνική συναίσθηση. Έχουμε περιπτώσεις θετικών που διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούν την καραντίνα. Τους εξηγούμε ότι πρέπει να κάθονται στο σπίτι και να μην βάζουν άλλους ανθρώπους σε κίνδυνο. Επίσης θα πρέπει να εμβολιαστούν. Είναι ο μόνος τρόπος για να προστατευτούμε» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση τήρησης των μέτρων και αύξησης του εμβολιασμού.

«Η πανδημία είναι ένα μέγιστο πρόβλημα. Απευθύνω για μία ακόμη φορά έκκληση. Να πάρουμε μέτρα, να τηρούμε τα μέτρα για να ανακόψουμε την πορεία. Η τήρηση των μέτρων είναι μονόδρομος για όλους μας. Και παράλληλα ο εμβολιασμός. Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ