Έντονα καιρικά φαινόμενα… Χιόνια και ισχυροί άνεμοι

aeras lfourtouna

aeras lfourtouna

Για έντονα καιρικά φαινόμενα που θα επηρεάσουν σημαντικά και την Ήπειρο, προειδοποιεί για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ για δύσκολη ημέρα μας προετοιμάζει και το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς έως και θυελλώδεις ανέμους.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για σήμερα Τετάρτη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στο λεκανοπέδιο και χιόνι στα ορεινά με ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικών διευθύνσεων μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1-6 βαθμούς Κελσίου.

Για την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στο λεκανοπέδιο και χιόνι στα ημιορεινά και ορεινά με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικών διευθύνσεων ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0-7 βαθμούς Κελσίου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ