«Εντέλλεσθε» στη Λευκάδα για τη… σωτηρία της Παθολογικής στην Πρέβεζα

nosokomeio_prevezas

Στα όρια του λουκέτου βρίσκεται η Παθολογική Κλινική στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας. Μεσούσης της θερινής περιόδου και της αυξημένης τουριστικής κίνησης στην περιοχή, η κλινική υπολειτουργεί λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και τα δύο χρόνια πανδημίας που δοκίμασαν το δημόσιο σύστημα υγείας μάλλον δεν δίδαξαν τίποτα στους αρμόδιους για την ανάγκη ενίσχυσής τους.

Για μία ακόμη φορά λοιπόν εφαρμόζεται η εύκολη λύση των μετακινήσεων μέσω «εντέλλεσθε»!

Η 6η ΥΠΕ ως υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων έστειλε φύλλο πορείας σε γιατρό από το νοσοκομείο Λευκάδας ώστε να καλύψει τις ανάγκες στην Πρέβεζα για έναν μήνα.

Κι αν στο Νοσοκομείο της Λευκάδας οι γιατροί περίσσευαν δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Όμως τα κενά του είναι πολλά και κατά διαστήματα έχουν κληθεί γιατροί από τα νοσοκομεία της Ηπείρου για να τα καλύψουν.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας σημειώνει ότι «η διοίκηση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας με την απόφασή της αυτή αδιαφορεί παντελώς για τις  επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου Λευκάδας, στην κάλυψη των  εφημεριών αλλά και στον προγραμματισμό της ζωής των ίδιων των συναδέλφων…..

Η 6η υγειονομική περιφέρεια επικαλείται έκτακτες ανάγκες και το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση  ομολογούν ότι δεν πρόκειται να κάνουν μόνιμες προσλήψεις για να καλυφθούν τα τεράστια κενά των  νοσοκομείων….

Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μία απέραντη υγειονομική περιφέρεια με τους υγειονομικούς  «περιοδεύοντα θίασο» και τους ασθενείς να αναγκάζονται να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη  για παροχές υγείας που έχουν χρυσοπληρώσει διπλά και τρίδιπλα».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητά την ανάκληση της απόφασης και την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ