Εντείνεται η πίεση για την πτήση Ιωαννίνων- Ηρακλείου

ioannina irakleio

Στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται η τύχη της πτήσης Ιωαννίνων- Ηρακλείου που έχει ενταχθεί στις άγονες γραμμές.

Άγονος, όπως είναι γνωστό, απέβη και ο διαγωνισμός καθώς η συγκεκριμένη, επιδοτούμενη από την πολιτεία, πτήση δεν προσέλκυσε κανένα ενδιαφέρον.

Η πίεση τόσο από την Ήπειρο όσο και από την Κρήτη εντείνεται προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι και να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

Επαγγελματικές ενώσεις, φορείς του τουρισμού, σύλλογοι ξενοδόχων αλλά και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν παρέμβει τις τελευταίες ημέρες ζητώντας να δρομολογηθούν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην πάει η προσπάθεια στα αζήτητα.

Την φωνή της με όλους αυτούς ενώνει και ο Σύλλογος Κρητών Ηπείρου με σχετική επιστολή που έχει απευθύνει.

«Η πραγματοποίηση της αεροπορικής σύνδεσης Ηπείρου-Κρήτης είναι πολύ σημαντική τόσο για την Περιφέρεια Κρήτης όσο και για την Περιφέρεια Ηπείρου αφού οι δύο περιφέρειες διατηρούν ιστορικά μεταξύ τους άρρηκτους δεσμούς. Η υλοποίηση της συγκεκριμένης πτήσης συντελεί στην ανάπτυξη του τουρισμού, στη διασύνδεση δύο μεγάλων πανεπιστημίων, στην διευκόλυνση μετακίνησης των φοιτητών, στην εμπορική διασύνδεση δύο περιοχών» επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ