Ένταση στον Κατσικά… Σε αυξημένη ετοιμότητα η Αστυνομία

Με την επέμβαση της αστυνομίας άνοιξε η κεντρική είσοδος στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά, την οποία από το πρωί κρατούσαν κλειστή διαμαρτυρόμενοι μετανάστες, έχοντας τοποθετήσει και έναν μεγάλο κορμό δέντρου. Το κλίμα στο Κέντρο είναι τεταμένο καθώς το τελευταίο διάστημα είχαν μεταφερθεί πάνω από διακόσια άτομα ενώ άλλοι ογδόντα βρίσκονται καθ’ οδόν στο πλαίσιο αποσυμφόρησης της Μόριας. Όσοι διαμένουν στον Κατσικά διαμαρτύρονται για τις συνθήκες και υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατο να «χωρέσουν» κι άλλοι.

Στο Κέντρο παραμένει η διμοιρία των ΜΑΤ, η τοπική ηγεσία της αστυνομίας αλλά και εκπρόσωποι ΜΚΟ οι οποίοι συνομιλούν με τους μετανάστες προσπαθώντας να αποκαταστήσουν την ηρεμία. 

Στον καταυλισμό βρίσκονται πάνω από 1200 πρόσφυγες και μετανάστες από διάφορες χώρες του κόσμου.

Πριν από λίγες ημέρες είχαν μεταφερθεί περίπου διακόσια άτομα ενώ εκτός από τους ογδόντα είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ημέρες να μετακινηθούν κι άλλοι κυρίως από την Μυτιλήνη.

Στο νησί η κατάσταση είναι εφιαλτική, οι διαμαρτυρίες των μεταναστών έντονες και φόβος της αστυνομίας είναι το «ντόμινο» που μπορεί να προκληθεί σε όλα τα μεγάλα κέντρα φιλοξενίας της χώρας.

Ένα απ’ αυτά είναι και ο Κατσικάς, όπου από χθες τα μέτρα είναι αυξημένα με συνεχείς περιπολίες της αστυνομίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ