Ένταση στη Ζίτσα-  Καταγγελία για επίθεση σε μέλος του ΚΚΕ

kke

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για επίθεση σε μέλος του κόμματος στη Ζίτσα, με φόντο την αυριανή εκδήλωση τιμής για τους πέντε Ζιτσιώτες που εκτελέστηκαν από τους Ναζί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το περιστατικό συνέβη σήμερα, ανήμερα της 9ης Μαΐου, όταν «φασιστικό σκουπίδι», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, επιτέθηκε στο μέλος του ΚΚΕ στη μέση του δρόμου.

Η Τ.Ε. Ιωαννίνων συνδέει την επίθεση με την αυριανή εκδήλωση, σημειώνοντας ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί το κατέβασμα των αφισών της κινητοποίησης.

«Οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες νομίζουν ότι θα φοβίσουν τους κομμουνιστές και το λαό. Είναι γελοίοι και γελασμένοι», αναφέρει η ανακοίνωση, συμπληρώνοντας πως οι δράστες τέτοιων ενεργειών «κρύβονται στις τρύπες τους» μετά τις επιθέσεις.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής να δώσει μια ηχηρή απάντηση με τη μαζική του συμμετοχή στην εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη για αύριο, Κυριακή 10 Μαΐου, στις 12:00 το μεσημέρι, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Ζίτσα, προς τιμήν των πέντε εκτελεσμένων αγωνιστών.