Ένταση κι αναταραχή στα νοσοκομεία λόγω υποχρεωτικότητας

met

Πρωτοφανής ένταση επικρατεί στα νοσοκομεία καθώς οι προθεσμίες για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπνέουν.

Η υποχρεωτικότητα όπως δρομολογήθηκε από την Κυβέρνηση το μόνο αποτέλεσμα που έχει μέχρι στιγμής είναι να έχει οδηγήσει σε μεγάλη αναταραχή τα νοσηλευτικά ιδρύματα και σε αδιέξοδο εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Υγειονομικοί που έχουν εμβολιαστεί θεωρούν ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση να καταθέσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού στον προϊστάμενό τους, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο στον γιατρό εργασίας αλλά σε κάθε περίπτωση όλα τα στοιχεία τους είναι καταχωρημένα αφού έχουν εμβολιαστεί στα νοσοκομεία που εργάζονται.

Ανεμβολίαστοι με αρκετά χρόνια εργασίας πίσω τους, εκτιμούν ότι η υποχρεωτικότητα αποτελεί ένα ακραίο μέτρο που δεν εφαρμόζεται σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων όπως για παράδειγμα οι εκπαιδευτικοί.

Η αναστολή εργασίας θα προκαλέσει αφενός προβλήματα στους ίδιους όμως εκτιμάται ότι θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στη λειτουργία τμημάτων και κλινικών.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι μικρότερο του 15% και αποτελεί ένα από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.

Σε υψηλά επίπεδα είναι ο εμβολιασμός και στο νοσοκομείο Χατζηκώστα σε αντίθεση με άλλα νοσοκομεία της χώρας όπου κινδυνεύουν στην κυριολεξία να αδειάσουν από προσωπικό.

Ωστόσο και για τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί ούτε ένας εργαζόμενος καθώς λειτουργούν οριακά ενώ η πίεση που έχουν δεχθεί τον τελευταίο ενάμισι χρόνο λόγω της πανδημίας είναι τεράστια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ