Ένστολη κινητοποίηση από τους Πυροσβέστες της Ηπείρου την Κυριακή

adedi piros

Ένστολη κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Κυριακή οι Πυροσβέστες της Ηπείρου.

Στο πλαίσιο αυτή, το προεδρείο του Νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Χρηστό Γρίβα ,τον Γραμματέα Δημήτρη Αθανασίου και τον Αντιπρόεδρο Στέφανο Σίντο ,συναντήθηκε  με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπάλληλων Ηπείρου  Βασίλη Βραστό.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης ενημέρωσε το προεδρείο για τα αιτήματα της κινητοποίησης που έχουν να κάνουν με την: θεσμοθέτηση –αναγνώριση του επαγγέλματος του πυροσβέστη ως Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό. Πρόσληψη προσωπικού (Μονιμοποίηση Πενταετών  και εποχικού προσωπικού).                                                                        

Ανανέωση του υλικοτεχνικού και ατομικού εξοπλισμού με αύξηση των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού.                           

Αποζημίωση των ωρών Υπερεργασίας- Γενικής Επιφυλακής στο Πυροσβεστικό Σώμα και μια σειρά θεσμικών αιτημάτων.                              

Σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος εξέφρασε την  στήριξη στα αιτήματα της κινητοποίησης , μετέφερε στον πρόεδρο την εκτίμηση των πολιτών προς τους πυροσβέστες για τον αγώνα που έδωσαν και φέτος για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ταυτόχρονα τόνισε τις τεράστιες  διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και ειδικότερα της σημερινής, για την μη υλοποίηση των αναγκαίων πολιτικών τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, στην εποχή που οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ανυπολόγιστες και δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ