Ενστάσεις του Δήμου για το ΠΔ… Διεκδικεί τον πρώτο λόγο για την λίμνη!

Τον πρώτο λόγο στην διαχείριση της λίμνης, μιας αστικής λίμνης που αποτελεί την αφετηρία για όλους τους σχεδιασμούς διεκδικεί ο Δήμος Ιωαννιτών και διατυπώνει την θέση του, με αφορμή την συζήτηση και τις προτάσεις για το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος της Παμβώτιδας. Η υπηρεσία του δήμου κατέθεσε σειρά επί μέρους παρατηρήσεων στο κείμενο για το οποίο η διαβούλευση, τυπικά τουλάχιστον, ολοκληρώθηκε πριν μερικές ημέρες ενώ ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας τόνισε αφενός ότι ο Δήμος θέλει το Προεδρικό Διάταγμα όμως το συγκεκριμένο σχέδιο είναι ελλιπές και φαίνεται ότι αποτελεί μία δουλειά που έγινε σε γραφείο!

Οι βασικές ενστάσεις, όπως αναπτύχθηκαν από τον Δήμαρχο, αφορούν στην περιοχή Μάτσικα Λιμνοπούλας, ότι το σχέδιο ΠΔ προβλέπει την απαγόρευση έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών, όπως επίσης για τις παραλίμνιες ζώνες στο ΚΕΠΑΒΙ και την Ανατολή.

Ο δήμος εκτιμά ότι η απαγόρευση δεν έχει καμία βάση, καθώς είναι εντελώς διαφορετικές και οι προβλέψεις του Περιφερειακού Χωροταξικού και προτείνει την δόμηση με εκπόνηση ειδικής πολεοδομικής μελέτης.

Ακατανόητη επίσης, για τον Δήμο Ιωαννιτών, είναι η απαγόρευση εγκατάστασης νέων μονάδων στην περιοχή Αμπελιάς- Κόντσικας.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για την τύχη του ΠΔ καθώς δεν συνοδεύεται από επικαιροποιημένη ειδική περιβαλλοντική μελέτη.

«Το ΠΔ εισέρχεται σε λεπτομέρειες καθορισμού χρήσεων γης που αποτελούν αντικείμενο πολεοδομικού σχεδιασμού… Το ΠΔ δεν μπορεί να παρεμβαίνει στον χωροταξικό σχεδιασμό. Η περιβαλλοντική ευαισθησία του Δήμου δεν πρέπει να τίθεται σε αμφισβήτηση… Ο Δήμος πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στην διαχείριση της λίμνης, μιας αστικής λίμνης που αποτελεί αφετηρία όλων των παρεμβάσεών μας», επεσήμανε ο Δήμαρχος.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ