ΕΝΠΕ στα Γιάννινα με πρεμιέρα εργοστασίου απορριμμάτων!

«Σήμερα είναι μία μεγάλη ημέρα για την Ήπειρο καθώς ξεκινά η λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων, ενός σπουδαίου έργου για την περιοχή μας»! Με την φράση αυτή άνοιξε τις εργασίες του 6ου τακτικού συνεδρίου της ΕΝΠΕ, ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης καλωσορίζοντας στα Γιάννινα τους συναδέλφους του από όλη την Ελλάδα και όλους τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των κομμάτων. Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η λειτουργία του εργοστασίου είναι το αποτέλεσμα της ουσιαστικής συνεργασίας που υπήρξε μεταξύ των δήμων και της Περιφέρειας.

Αποτέλεσμα της ίδιας συνεργασίας ήταν το κλείσιμο όλων των χωματερών καθώς και η απαλλαγή της περιοχής από κάθε κίνδυνο επιβολής προστίσμου!

Το συνέδριο της ΕΝΠΕ που ξεκίνησε στα Γιάννινα είναι το τελευταίο με την συγκεκριμένη σύνθεση και θα επικεντρωθεί στην περιφερειακή διακυβέρνηση και τις νέες δομές.

Στα Γιάννινα βρίσκονται οι Περιφερειάρχες όλης της χώρας. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε στον Κλεισθένη, επισημαίνοντας ότι δεν αποτελεί τομή για την χώρα, αντιθέτως θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα κατά τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης δεν παραβρίσκεται τελικά  στο συνέδριο λόγω εκτάκτων υποχρεώσεων που τον κράτησαν στην Αθήνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ