Ενότητα Πολιτών: Γιατί καταψηφίσαμε

Τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε την πρόταση προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου για την ενεργειακή αναβάθμιση στο Δήμο Ιωαννιτών, αναλύει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα.

Στην ανακοίνωση γίνεται εκτενής αναφορά στην ακύρωση του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η ίδια, λίγο πριν την λήξη της θητείας της και σημειώνεται πως δεν πανηγυρίζει γιατί σήμερα δεν εγκρίθηκε ένα σημαντικό έργο.

Υποστηρίζει ωστόσο ότι η διαδικασία ήταν σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου.

Αναλυτικά αναφέρει:

Ο σεβασμός στο κυρίαρχο συλλογικό όργανο της αυτοδιοίκησης, το δημοτικό συμβούλιο, είναι βασική αρχή της δημοκρατίας.

Το ίδιο και στις αποφάσεις του.

Αυτό όμως δεν φαίνεται να ισχύει για τη δημοτική αρχή η οποία φροντίζει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου να αποδεικνύει το αντίθετο.

Ξεκινώντας από την ακύρωση ενός διαγωνισμού που βασιζόταν σε μια ομόφωνη απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου απέδειξε το έλλειμμα σεβασμού στις συλλογικές αποφάσεις και ακύρωσε κάθε έννοια συνέχειας στη Διοίκηση.

Η δημοτική αρχή όφειλε να γνωρίζει ότι δεν πρέπει να γκρεμίζει ότι χτίστηκε με κόπο αλλά να το συνεχίζει.

Τονίζουμε ότι μιλάμε για την ακύρωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης της δικής μας δημοτικής αρχής για όλο το Δήμο η οποία θα υλοποιούνταν σε τρεις φάσεις, κάτι που η σημερινή δημοτική αρχή θέλει να αποκρύπτει.

Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο μεθόδων ήταν ότι στη δική μας πρόταση η εξοικονόμηση πόρων θα επέστρεφε στο 100% στο Δήμο προκειμένου να αξιοποιηθούν προς όφελος των κατοίκων του με έργα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το 80% της εξοικονόμησης των πόρων θα οδηγούνταν στις τσέπες του επενδυτή και μόλις το 20% στο ταμείο του Δήμου.

Η υποθήκη αυτή των δημοτικών εσόδων θα έμπαινε όχι για ένα ή δύο χρόνια, αλλά για 12 ολόκληρα χρόνια.

Αν δεν είχε ακυρωθεί εκείνος ο διαγωνισμός σήμερα θα βρισκόταν σε φάση υλοποίησης το πρώτο στάδιο της αντικατάστασης των λαμπτήρων οδοφωτισμού με νέους τεχνολογίας led και πολύ άμεσα θα απολαμβάναμε τα οφέλη.

Η σημερινή δημοτική αρχή όμως επέλεξε να συνεχίσει στην λογική απαξίωσης και ευτελισμού του δημοτικού συμβουλίου.

Ειδικά με τις μεθοδεύσεις που επέλεξε να επαναφέρει, σε μια διαφορετική λογική, το θέμα της αντικατάστασης του οδοφωτισμού με λαμπτήρες led, φρόντισε να αποδεικνύει συνεχώς την αλήθεια των ισχυρισμών μας.

Φυσικά και δεν πανηγυρίζουμε που δεν προχωράει ένα έργο σημαντικό για τον τόπο, το οποίο η δική μας δημοτική αρχή έβαλε μπροστά.

Οι ευθύνες γι’ αυτή την εξέλιξη όμως βαραίνουν αποκλειστικά τη σημερινή δημοτική αρχή και τις παρατάξεις που την απαρτίζουν.

Είμαστε ικανοποιημένοι όμως γιατί δεν θα προχωρήσει μια διαδικασία που ήταν σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου μας και των πολιτών του.

Πλέον η δημοτική αρχή έχει όλα τα περιθώρια να μελετήσει ξανά το έργο και εμείς θα είμαστε παρόντες με την ευθύνη της ψήφου μας και πάντα πιστοί στις αρχές μας να υποστηρίξουμε ότι θεωρούμε ότι συμφέρει τους κατοίκους των Ιωαννίνων.

Τα σενάρια συνομωσίας που απεργάζεται η δημοτική αρχή δεν κάνουν καλό ούτε στη Δημοκρατία, ούτε στον τόπο, ειδικά όταν αναφέρονται σε απόλυτα διαφανείς αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ