Ένωση Περιφερειών: Η Κυβέρνηση μας καταργεί!

ENOSH_PERIFERIONΣκληρή απάντηση δίνει η Ένωση Περιφερειών στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου που αφορούν στην αυτοδιοίκηση, καθώς υποστηρίζει ότι αυτά οδηγούν στην κατάργησή τους και στην επιστροφή του διορισμένου περιφερειάρχη.

Η Ένωση Περιφερειών με ανοιχτή επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τον κατηγορεί ότι, παρά τις υποσχέσεις του για ενδυνάμωση του θεσμικού ρόλου των περιφερειών, «διαπιστώνει με λύπη και αγανάκτηση ότι έχετε επιλέξει ως κεντρική πολιτική επιλογή τη κατάργηση των περιφερειών και την επιστροφή στο παρελθόν και το διορισμένο περιφερειάρχη».

Κι αυτό επειδή όπως αναφέρει, με μια σειρά από περικοπές που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, όπως τα οδοιπορικά για τους περιφερειακούς συμβούλους και η μείωση προσωπικού, απαξιώνει το ρόλο των περιφερειών και τις οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο.

«Με το Σχέδιο Νόμου κάνετε ένα ακόμη βήμα για την απαξίωση του θεσμού των περιφερειών και συνεπώς αποδυναμώνετε την μεγάλη μας προσπάθεια -που τόσο ανάγκη έχει σήμερα ο τόπος -για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας. Η εξοντωτική και συνεχιζόμενη μείωση των θεσμοθετημένων πόρων, καθώς και η οριζόντια μείωση του προσωπικού, που φτάνει μέχρι και την τραγελαφική κατάργηση των 26 δημοσιογράφων- θα οδηγήσει τις περιφέρειες, σε αναστολή της λειτουργίας τους, με δυσμενέστατες επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών. Ο παραλογισμός δεν έχει τέλος αφού περικόπτονται ακόμη και τα πενιχρά οδοιπορικά για την συμμετοχή των περιφερειακών συμβούλων στα περιφερειακά συμβούλια και τις επιτροπές. Αυτό κι αν είναι πλήρης απαξίωση του θεσμού», υπογραμμίζεται στην ανοιχτή επιστολή της ΕΝΠΕ.

Παράλληλα, καταφέρεται και κατά του υπουργού Οικονομικών, καταλογίζοντάς του άρνηση να συναντήσει τους περιφερειάρχες, προκειμένου να αποτραπούν τα χειρότερα, που σήμερα έρχονται με το Μεσοπρόθεσμο, ενώ του υπενθυμίζει πως -παρά το ότι το έχει ζητήσει από τις 17 Οκτωβρίου- μέχρι σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει συναντήσει τους περιφερειάρχες.

«Σας προτείνουμε να αλλάξετε τα πολιτικά σας σχέδια, όσον αφορά τις περιφέρειες γιατί η υλοποίησή τους θα ενισχύσει την εικόνα διάλυσης του κράτους, για την οποία είστε αποκλειστικά υπεύθυνος, επιταχύνοντας την κοινωνική έκρηξη που όλοι απευχόμαστε. Εάν όμως επιμείνετε, να γνωρίζετε ότι θα μας βρείτε σθεναρά απέναντί σας μαζί με το σύνολο του ελληνικού λαού», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ