Ένωση Αστυνομικών.. Κατά ηγεσίας και πολιτείας για τα επεισόδια

apele episodia1

apele episodia1

Με μία σκληρή ανακοίνωση, πράγμα που κατά κοινή ομολογία δεν συνηθίζει, τοποθετείται η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων στο θέμα των επεισοδίων που προκλήθηκαν το πρωί μπροστά στο Μνημείο των Μπιζανομάχων.

Νωρίτερα είχε συνεδριάσει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΥΝΙ το οποίο εκτίμησε την κατάσταση.

Με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα επιρρίπτονται ευθύνες στην πολιτεία η οποία, όπως τονίζεται, είναι απρόθυμη να απομονώσει θύλακες βίας και παράλληλα επιρρίπτονται ευθύνες στον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων, ο οποίος έδωσε την εντολή στους αστυνομικούς να επέμβουν παρότι δεν είχαν τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Ένωσή μας καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη και εγκληματική επίθεση των «γνωστών αγνώστων», που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό επτά συναδέλφων μας, κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 104 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

Ευχόμαστε κατ’ αρχάς ταχεία ανάρρωση και περαστικά στους συναδέλφους μας, δηλώνοντας παράλληλα πως είμαστε στο πλευρό τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους.

Οι ευθύνες όμως της πολιτείας είναι τεράστιες καθώς μέρα με την μέρα αποδεικνύει όλο και περισσότερο την απροθυμία της να απομονώσει τους θύλακες βίας και ανομίας που με τις δολοφονικές επιθέσεις στρέφονται ενάντια στην Δημοκρατία μας.

Εκτός αν θεωρούν κάποιοι, πως οι αστυνομικοί δεν αποτελούν κομμάτι της κοινωνίας αλλά απλά εντάσσονται σε αναλώσιμο είδος;

Όμως πρωτίστως και οι ευθύνες της διοίκησης είναι τεράστιες και συγκεκριμένα αυτές που αναλογούν στον Διευθυντή Αστυνομίας Ιωαννίνων, καθώς η διαταγή παρουσίας της Διμοιρίας υποστήριξης χωρίς τον προβλεπόμενο εξοπλισμό στο συγκεκριμένο χώρο και η εντολή προς αυτούς για απομάκρυνση των συγκεκριμένων ατόμων που ήταν εφοδιασμένα με δοκούς, πυροσβεστήρες και κοντάρια, οδήγησαν τους συναδέλφους μας κυριολεκτικά ως «πρόβατα στη σφαγή», θέτοντας την ζωή τους σε άμεσο κίνδυνο.

Αναμένουμε από την πολιτεία, πολιτικά κόμματα, κοινωνικούς φορείς και εισαγγελικές αρχές να μην εθιστούν στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση και να ενώσουν τις φωνές τους, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμενες απρόκλητες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων μας.

Αφουγκραζόμενοι δε, την ομόθυμη αγανάκτηση του συνόλου των συναδέλφων που εκπροσωπούμε δηλώνουμε απερίφραστα πως κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ της Ένωσής μας θα προβούμε σε κάθε νόμιμη, θεσμική και δικονομική ενέργεια προκειμένου να διασφαλίσουμε τα μέλη μας.

Οι Αστυνομικοί έχουν οικογένειες και δεν είναι αναλώσιμοι!!!
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ