Ενοποιούνται οι έδρες ταξί σε Γιάννινα και Ζίτσα

taksi plateia

Στην ενοποίηση των εδρών ταξί των Δήμων Ιωαννίνων και Ζίτσας προχώρησε με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου την ώρα που οι ταξιτζήδες της πόλης είχαν τραβήξει χειρόφρενο.

Από νωρίς το πρωί οι ταξιτζήδες ακινητοποίησαν τα οχήματά τους έξω από την Περιφέρεια επιδιώκοντας την αναβολή λήψης απόφασης, κάτι που ήδη είχε γίνει μία φορά.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε διεξοδικά το θέμα, με αρκετές από τις παρατάξεις να ζητούν αναβολή στη λήψη απόφασης.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν οι πρόεδροι των Σωματείων Μιχάλης Ψήνας και Κώστας Γκαρόζης με τον πρώτο να αναλύει διεξοδικά τα προβλήματα του κλάδου εξ αιτίας και της πανδημίας και από κοινού να θέτουν αίτημα για την αναβολή λήψης απόφασης.

Όπως διαφάνηκε από την συζήτηση «μήλον της έριδος» αποτελεί το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και οι μεταφορές από τον συγκεκριμένο χώρο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία τελικά, αποφάσισε να προχωρήσει στην ενοποίηση των εδρών παρέχοντας έτσι το δικαίωμα των μετακινήσεων στα ταξί των δύο περιοχών ενώ αρκετές ήταν οι φωνές που ακούστηκαν για μία συνολικά αναδιοργάνωση σε επίπεδο νομού και επίπεδο Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ