Ενώπιον των ευθυνών της η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας για το Μονολίθι

podilatodromos 1

Την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις και ολοκληρωμένο σχεδιασμό στην παραλία του Μονολιθίου ενόψει της θερινής περιόδου επισημαίνει ο επικεφαλής της παράταξης «Ανάπτυξη Τώρα», Γιώργος Νίτσας, με επίσημη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας, Νίκο Γεωργάκο. Η ερώτηση αναμένεται να απαντηθεί στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28 Μαΐου 2025.

Έτσι η Δημοτική Αρχή θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ευθύνη της για την κατάσταση στο Μονολίθι καθώς μέχρι τώρα έχει περιοριστεί στο ρόλο του θεατή.

Η ερώτηση επικεντρώνεται στην προετοιμασία της παραλίας του Μονολιθίου, μιας από τις μεγαλύτερες φυσικές ακτές της περιοχής, η οποία προσελκύει αυξημένο αριθμό επισκεπτών κάθε καλοκαίρι. Ο κ. Νίτσας ζητά σαφείς απαντήσεις για τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί ή προγραμματίζονται στους τομείς της καθαριότητας, των υποδομών, της προσβασιμότητας και της ασφάλειας των λουομένων.

Παράλληλα, εκφράζει την ανησυχία του για την περιβαλλοντική προστασία και την αισθητική εικόνα της παραλίας, ενώ θέτει ζήτημα τουριστικής προβολής, ζητώντας ενημέρωση για τις ενέργειες που σχεδιάζονται με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην ανάγκη αποκατάστασης ζημιών από παρεμβάσεις της Περιφέρειας.

Ο επικεφαλής της «Ανάπτυξης Τώρα» υπογραμμίζει ότι η αγωνία της παράταξης δεν αφορά μόνο στο Μονολίθι, αλλά στο σύνολο των παραλιών του Δήμου Πρέβεζας, καλώντας τη δημοτική αρχή να δείξει τη δέουσα μέριμνα και για τις υπόλοιπες παράκτιες περιοχές.

«Η έγκαιρη και αποτελεσματική προετοιμασία των παραλιών αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την τουριστική ταυτότητα του Δήμου, την τόνωση της τοπικής οικονομίας και τη βιώσιμη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νίτσας, εκφράζοντας τη διαθεσιμότητα της παράταξής του για συνεργασία.