Ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Βέλγιο για τα νεογνά της Ηπείρου

entatiki neognon

entatiki neognon

Η οργάνωση «Πάνος & Χρυσηίδα – Βοήθεια στα παιδιά», το «Λύκειο των Ελληνίδων Βρυξελλών», ο «Πολυχώρος Περίπλους» και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βελγίου ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα νεογνά των Ιωαννίνων. Στόχος αυτής της δημιουργικής σύμπραξης είναι η συγκέντρωση 16.000 ευρώ για την αγορά ενός ρινικού αναπνευστήρα (nCPAP) νεογνών και βρεφών , ο οποίος θα διατεθεί στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Σήμερα, τα περισσότερα πρόωρα νεογνά επιβιώνουν με τη χρήση του τεχνητού Αναπνευστήρα (διασωλήνωση) που, δυστυχώς, τραυματίζει συχνά και σοβαρά τον ανώριμο πνεύμονα τους. Όμως, πολλά από αυτά, μπορούν να βοηθηθούν πιο αποτελεσματικά με τον ρινικό αναπνευστήρα nCPAP ο οποίος λειτουργεί με πιο ήπιο, πιο φυσιολογικό και μη τραυματικό τρόπο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Βελγίου Δρ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, επικεφαλής ο ίδιος Μονάδας Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο του Βελγίου, ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα της οργάνωσης.

« Η προμήθεια του ρινικού αναπνευστήρα είναι απολύτως απαραίτητη» δήλωσε ο Δρ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως η πρωτοβουλία του «Πάνος & Χρυσηίδα – Βοήθεια στα παιδιά» αποτελεί το έναυσμα για την περαιτέρω προσπάθεια του Συλλόγου με στόχο τον πλήρη εξοπλισμό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με τους απαραίτητους ρινικούς αναπνευστήρες.

Στην εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη των δύο αγαπημένων παιδιών των ιδρυτών του «Πάνος & Χρυσηίδα Βοήθεια στα παιδιά» του Πάνου Βαρδάκα και της Χρυσηίδας Σπαχή που μεγάλωσαν στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχουν:

Από την Ελλάδα οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες Κωνσταντίνος & Λυδία Μπουντούνη, οι γνωστοί “STRING DEMONS” (δαίμονες των εγχόρδων), που με το βιολοντσέλο και το βιολί τους, τα κρουστά και τα τύμπανα, θα μας μαγέψουν. Η κλασική αλλά και μερικές φορές επαναστατική τους εκτέλεση, περιέχει εκρηκτικούς συνδυασμούς κλασικής, παραδοσιακής και ροκ μουσικής! Από τις Βρυξέλλες, η Ελένη Χρονοπούλου με τη ξεχωριστή φωνή της, που θα συνοδεύεται στο πιάνο από την VassilikiWiedenmayer.

Η «Πάνος &Χρυσηίδα–Βοήθεια στα παιδιά», γνωστή και ως «Panos&Cressida4Life», ιδρύθηκε αρχικά (ως «Panos4Life») το 2006 στη μνήμη του Πάνου Βαρδάκα, που αγωνίσθηκε σθεναρά ενάντια στην αρρώστια, από στενούς φίλους και συγγενείς ως «αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία». Το 2010 η οργάνωση επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει και την μνήμη της Χρυσηίδας Σπαχή, παιδικής φίλης και συμμαθήτριας του Πάνου, που έφυγε ξαφνικά.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βελγίου ιδρύθηκε το 1981. Από την αρχή ένα μεγάλο μέρος των Ηπειρωτών του Βελγίου τον αγκάλιασε γεγονός που συνέβαλε στην γρήγορη και επιτυχή παρουσία του στα τεκταινόμενα του ελληνισμού των Βρυξελλών. Διακρίθηκε από την αρχή τόσο για την έντονη όσο για την πρωτοπόρο δραστηριότητά του.

O Σύλλογος Ηπειρωτών Βελγίου ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης και ιδιαίτερα την εταιρία Κατώγι &Στροφιλιά Α.Ε (Κρασί Κατώγι Αβέρωφ) για τη χορηγία της και την Περιφέρεια Ηπείρου για τη βοήθειά της.

‘Όσοι επιθυμούν να συμβάλουν στην συγκέντρωση του ποσού μπορούν να το κάνουν με έμβασμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ελλάδα:
ALPHABANK: IBAN: GR69 0140 1890 1890 0200 2002 484, BIC: CRBAGRAA
EUROBANK: IBAN: GR35 0260 2210 0003 6010 1219 202, BIC: EFGBGRAA
Bέλγιο:
ARGENTA: BE 18 9796 5461 0565 αναγράφοντας τη λέξη « Ioannina»
MUSIC 4 LIFE – Για τα νεογνά και βρέφη της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 στις 20:00
CentreCulturel&deCongrèsdeWoluwe-Saint-Pierre
93, AvenueCharlesThielemans, 1150 Brussels

Ενιαία τιμή εισιτηρίου: 20€.
Διάθεση εισιτηρίων: ΠολυχώροςPériple (www.periple.eu) τηλ.: 00322-230 93 35
Périple – Arts et Lettres Helléniques
115 rue Froissart, 1040 Bruxelles
Μαρία Καμινάρη τηλ.: 00322-725 75 14 (προπληρωμένα εισιτήρια)
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την
κ. ΔιόνηΒαρδάκα
Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής
“Πάνος & Χρυσηίδα-Βοήθεια στα παιδιά”
Παρθενώνος 1
17562 Π. Φάληρο
Τηλ: 69 46 002551
http://www.PanosAndCressida4Life.org

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ