Εννέα Μουσεία, εννέα τόποι στα Γιάννινα

Τον καθοριστικό ρόλο του πολιτισμού και της σύζευξής του με νευραλγικούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, όπως είναι ο τουρισμός και η εκπαίδευση, ανέδειξε η δεύτερη συνάντηση του Δικτύου «Εννέα Μουσεία, εννέα Τόποι.

Την συνάντηση οργάνωσε στο Μουσείο Αργυροτεχνίας το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου της τράπεζας Πειραιώς.

Στα Γιάννινα βρέθηκε η πρόεδρος του Ιδρύματος Σοφία Στάικου που συντονίζει την μεγάλη προσπάθεια, προσπάθεια που μετρά ήδη εννέα θεματικά μουσεία στη χώρα.

Στόχος αυτής της Συνάντησης είναι ο συντονισμός κοινών δράσεων και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, μεταξύ των δήμων και του ΠΙΟΠ, για την πολιτιστική ανάπτυξη της περιφέρειας.

Δήμαρχοι ή εκπρόσωποι των δήμων από τις εννέα περιοχές όπου λειτουργούν τα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ, αυτοδιοικητικοί από το Σουφλί, τη Δημητσάνα, τη Σπάρτη, τη Λέσβο, τον Βόλο, την Τήνο, τη Στυμφαλία, τη Χίο, τα Ιωάννινα, καθώς και εκπρόσωποι του Ιδρύματος αντάλλαξαν απόψεις και καθόρισαν προτεραιότητες και δράσεις που θα δρομολογήσουν από κοινού Τοπική Αυτοδιοίκηση και ΠΙΟΠ.

Σκοπός των δράσεων είναι να συμβαδίζουν με την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής, να συνδέονται με άλλους παραγωγικούς τομείς και, τελικά, να οδηγούν στην οικονομική μεγέθυνση και την κοινωνική ανάπτυξη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ