Εννέα εκατομμύρια για ψηφιακούς υδρομετρητές στη ΔΕΥΑΙ

erga idreusis

Εγκρίθηκε από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη») η πρόταση της ΔΕΥΑΙ για χρηματοδότηση ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ για προμήθεια και εγκατάσταση 11.900 ψηφιακών υδρομέτρων και παροχομέτρων γεωτρήσεων. Με την έγκριση της πρότασης η ΔΕΥΑΙ:

α) θα προμηθευτεί και θα εγκαταστήσει αυτόματο σύστημα ασύρματων ψηφιακών υδρομέτρων για την παρακολούθηση τωνδεδομένων οικιακών καταναλώσεων, προϋπολογισμού 3,9 εκατομμυρίων ευρώ συν ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, θα αντικατασταθούν 11.900 παλαιά υδρόμετρα σε συνοικίες του βορείου τομέα της πόλης των Ιωαννίνων με σύγχρονα ψηφιακά υδρόμετρα τα οποία θα τηλεμεταδίδουν τις ενδείξεις τους και γενικότερα την κατάστασή τους σε ειδική πλατφόρμα ελέγχου στα γραφεία της ΔΕΥΑΙ. Έτσι, θα αποφεύγονται λάθη στην καταμέτρηση και θα εντοπίζονται αμέσως τυχόν δυσλειτουργίες ή διαρροές των υδρομέτρων.

β)θα προμηθευτεί και θα εγκαταστήσει αυτόματο σύστημαπαρακολούθησης των υδροληψιών σε 29 γεωτρήσεις των Δ.Ε. Παμβώτιδος και Περάματος καθώς και τοπικούςσταθμούς ελέγχου σε κρίσιμα σημεία του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, προϋπολογισμού 3,3 εκατομμυρίων ευρώ συν ΦΠΑ. Με την τηλεμετάδοση των πληροφοριών σχετικά με την ποσότητα και την ποιότητα του αντλούμενου ύδατος, την πίεσή του, τη στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα κ.ά. η ΔΕΥΑΙ θα αποκτήσει ένα σύγχρονο σύστημα εποπτείας και  ελέγχου των βασικών υποδομών ύδρευσης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, οι εγκρίσεις των χρηματοδοτήσεων, ανοίγουν νέους δρόμους στην επιχείρηση προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκής Ένωση, αλλά και της εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ