Ενίσχυση του ΚΥ Κόνιτσας ζητά η αντιπολίτευση

konitsa poli

Με επιστολή της προς τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου την οποία κοινοποιεί στους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κόνιτσας «Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ», παράταξη της αντιπολίτευσης του Δήμου Κόνιτσας ζητά να παρθούν μέτρα για την Κοινότητα Διστράτου.

Στην επιστολή που υπογράφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης αναφέρουν:

Την Παρασκευή 2/4/2021 ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι από το πρωί του Σαββάτου η Κοινότητα Διστράτου έχει τεθεί σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και  κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, δηλαδή σε καθολική καραντίνα, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου κρουσμάτων κορονοϊού, που έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες.

Όπως γνωρίζετε, η Κοινότητα Διστράτου καλύπτεται υγειονομικά από το υποστελεχωμένο πλέον Κέντρο Υγείας Κόνιτσας (η κατάσταση εντάθηκε λόγω και της παρατεταμένης εξάμηνης μετακίνησης ιατρού για υποστήριξη των κλινικών COVID στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωάννινων) και από ιδιώτες γιατρούς της Κόνιτσας. Το Δίστρατο βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την Κόνιτσα και χρονικά η απόσταση καλύπτεται σε μιάμιση ώρα, λόγω του δύσβατου δρόμου. Τις τελευταίες ημέρες χρειάστηκε συμπολίτες μας ασθενείς, να διακομιστούν με το μοναδικό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας από το Δίστρατο στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, γεγονός που άφησε ακάλυπτη από ασθενοφόρο ολόκληρη την περιοχή της Κόνιτσας για πέντε με έξι ώρες, μέχρι να ολοκληρωθεί η διακομιδή και η απαραίτητη απολύμανση.

Για να μη θρηνήσουμε από αμέλεια ή ελλιπή σχεδιασμό ανθρώπινες ζωές παρακαλούμε όπως άμεσα μεριμνήσετε για:

α) Την άμεση επιστροφή στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας του ιατρικού προσωπικού που έχει μετακινηθεί και την ενίσχυσή του με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να υπάρχει καθημερινή παρουσία γιατρού στο Δίστρατο, ειδικά για τις επόμενες ημέρες που η κατάσταση κρίνεται κρίσιμη.

β) Την ενίσχυση με ένα επανδρωμένο σταθμό ΕΚΑΒ του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας για το επόμενο διάστημα, ώστε να καλύπτεται η περιοχή όταν το μοναδικό ασθενοφόρο βρίσκεται σε διακομιδή και προκύπτει άλλη.

Σας μεταφέρουμε την έκδηλη ανησυχία των κατοίκων της Κόνιτσας και ειδικά της Κοινότητας Διστράτου και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ