Ενίσχυση των μη επιλέξιμων επιχειρήσεων ζητά το Επιμελητήριο

epimelitirio

Την ανάγκη στήριξη του συνόλου των επιχειρήσεων επισημαίνει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με επιστολή του Προέδρου του προς τον Περιφερειάρχη.

«Μετά  και την ανακοίνωση των επιλέξιμων επιχειρήσεων του προγράμματος  «ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19» χιλιάδες   επιχειρήσεις της Περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων έμειναν εκτός χρηματοδότησης από το εν λόγω πρόγραμμα λόγω χαμηλότερης βαθμολογίας και δεν αξιολογήθηκαν.

Οι 3500 χιλιάδες και πλέον  επιχειρήσεις που υπέβαλαν φάκελο αξιολόγησης και τελικώς λόγω μαθηματικού τύπου δεν αξιολογήθηκαν, δεν είναι επιχειρήσεις κερδοφόρες ή επιχειρήσεις χωρίς ζημιές και πτώση τζίρου. Είναι επιχειρήσεις που δικαιούνται να αξιολογηθούν και  χρήζουν βοήθειας και στήριξης.

Πρέπει και είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει η γενναία και ύστατη προσπάθεια από μέρους σας για να εξευρεθούν οι πόροι για την ενίσχυση τους, η οποία θα επιφέρει επιχειρηματική ηρεμία και κανονικότητα στους επιχειρηματικούς κλάδους καθώς και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας» σημειώνει το Επιμελητήριο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημειώνει ότι είναι να δημιουργηθεί πρόγραμμα ενίσχυσης για όλους ώστε να καλυφθούν αδικίες που προέκυψαν από τους όρους  προκήρυξης  του προγράμματος καθώς και από τον αλγόριθμο αξιολόγησης.

«Με απόλυτο σεβασμό σε όλους τους επαγγελματίες, σε όλους τους κλάδους, για τη δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των επιχειρήσεων, παρακαλούμε όπως αποφασίσετε την εκ νέου πραγματοποίηση προγράμματος ενίσχυσης ή απευθείας δέσμευσης ποσού από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ηπείρου για όλους τους παραπάνω καθώς και για όσους δεν έλαβαν καμία χρηματοδότηση από τα χρηματοδοτικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα» καταλήγει η επιστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ