Ενισχυμένη η ΔΗΠΑΚ στις εκλογές της ΕΙΝΗ

nosokomeio new

Τέσσερις από τις 11 έδρες στο ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου κέρδισε η ΔΗΠΑΚ η οποία αύξηση τις δυνάμεις της.

Τέσσερις έδρες κέρδισε επίσης η Συνεργασία Ιατρών, η οποία όμως μέτρησε απώλειες και μία έδρα λιγότερη.

Απώλειες μέτρησε και η «Πρωτοβουλία» καθώς απώλεσε δύο έδρες και διατηρεί μόλις μία ενώ δύο έδρες κέρδισε η Αριστερή Ενωτική Κίνηση.

Η ΔΗΠΑΚ με ανακοίνωσή της χαιρετίζει το αποτέλεσμα καθώς βγήκε ενισχυμένη σε ψήφους και έδρες και δεσμεύεται να αγωνιστεί για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.

«Δεσμευόμαστε ότι, ακόμη πιο αποφασιστικά θα επιμείνουμε να υπάρξουν συλλογικές – αγωνιστικές διαδικασίες. Η ΕΙΝΗ να έχει αγωνιστική κατεύθυνση απόκρουσης όλων των πολιτικών που βλέπουν τα εργασιακά δικαιώματα των γιατρών και την προστασία της υγείας του λαού ως κόστος. Ενάντια στις πολιτικές υγείας της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που μετέτρεψαν τις δομές υγείας σε επιχειρήσεις και συνεχίζουν αυτό το έργο με την προώθηση του «ΝΕΟΥ ΕΣΥ» των ΣΔΙΤ, με τη στήριξη των  συνδικαλιστικών τους παρατάξεων τους στο ΕΣΥ. Δεσμευόμαστε ότι δεν θα επιτρέψουμε να αξιοποιηθούν οι αγωνίες όλων μας, η αγανάκτηση, οι κινητοποιήσεις, ως «προοδευτικό σκαλοπάτι» για ανεβοκατέβασμα αντιλαϊκών κυβερνήσεων, όπως έγινε στο πρόσφατο παρελθόν.

Στο νέο ΔΣ της ΕΙΝΗ, στο οποίο αποτυπώθηκαν οι συσχετισμοί που επέλεξαν οι συνάδελφοι, κάθε δύναμη και κάθε μέλος του ΔΣ αναλαμβάνει την ευθύνη για το αν οι αποφάσεις και η λειτουργία του ΔΣ θα είναι σε αγωνιστική κατεύθυνση, με στόχους και αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των γιατρών και του λαού. Σε σύγκρουση, όχι επιλεκτικά, αλλά με το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που άφησαν παρακαταθήκη όλες οι κυβερνήσεις. Σε συμπόρευση με το εργατικό κίνημα της περιοχής. Με καθαρή στάση σε όλα τα ζητήματα. Δεν θα παραβλέψουμε π.χ. την κοινή απόφαση των 3 ψηφοδελτίων, πλην ΔΗΠΑΚ, ακύρωσης των εκλογών τον Δεκέμβρη, δίνοντας χρόνο για την «πολύπλευρη προετοιμασία» του φιλοκυβερνητικού ψηφοδελτίου της απερχόμενης προέδρου», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ