Ενισχύεται και εκσυγχρονίζεται ο τομέας καθαριότητας

KADOI_ARTAΜε νέους κάδους απορριμμάτων ενισχύεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αρταίων, εκ των οποίων 80 είναι για κοινά απορρίμματα (πράσινοι), 80 ανακύκλωσης (μπλε) καθώς και 44 κάδοι μικρής χωρητικότητας οι οποίοι αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Ο Δήμος έχει προμηθευτεί ήδη έναν μεγάλο αριθμό των κάδων, οι οποίοι είτε θα αντικαταστήσουν παλαιότερους που έχουν φθαρεί ή θα επισκευαστούν και θα συμπληρώσουν τα κενά που υπάρχουν στην πόλη και στο διευρυμένο Δήμο.

Με αφορμή την προμήθεια των κάδων ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Θεόδωρος Γκούβας ανέφερε τα εξής: «Οι κάδοι είναι για όλο το Δήμο. Πήραμε 80 περίπου κάδους για ανακυκλώσιμα υλικά και 80 πράσινους κάδους για κοινά απορρίμματα. Εκκρεμεί η παραγγελία που δώσαμε – έπειτα από διαγωνισμό – για την προμήθεια των μικρών κάδων που από μέρα σε μέρα θα μας παραδοθούν. Οι κάδοι αυτοί θα τοποθετηθούν στα σημεία ανάλογα με τις ελλείψεις και τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας μας.

Η τοποθέτηση των κάδων για τα ανακυκλώσιμα υλικά ξεκίνησε πρωτίστως από τις μεγάλες επιχειρήσεις που δίνουν πολύ καλό ανακυκλώσιμο υλικό. Δευτερευόντως τοποθετούμε σε όλα τα σχολεία ώστε να μην μείνει κανένα σχολείο χωρίς κάδο, στα μεγάλα σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια και Δημοτικά και βεβαίως στο κέντρο της πόλης και στις μεγάλες κοινότητες. Ήδη σήμερα προσθέσαμε νέους κάδους ανακυκλώσιμων υλικών στη Γαβριά και στην Ανέζα. Με βάση το υπόλοιπο που θα προκύψει και τον προγραμματισμό που έχουμε εκπονήσει θα γίνουν και οι υπόλοιπες τοποθετήσεις.

Με την αγορά αυτών των κάδων δεν λύνεται το πρόβλημα, απλώς το αμβλύνουμε. Στο σχεδιασμό μας είναι, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα που θα έχουμε, να προμηθευτούμε και άλλους κάδους ενώ παράλληλα θα προσπαθήσουμε να επισκευάσουμε άμεσα πολλούς απ’ τους παλιούς μεταλλικούς κάδους στους οποίους έχουν προσκληθεί ζημιές και θα τους επανατοποθετήσουμε.

Η προμήθεια των κάδων καθώς και οτιδήποτε αφορά την καθαριότητα θέλω να υπενθυμίσω στους Δημότες ότι υπόκειται στις ανταποδοτικές δαπάνες του Δήμου. Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ορθολογική διαχείριση των πόρων αυτών και να προχωράμε βήμα-βήμα έτσι ώστε να καλύψουμε το μεγαλύτερο κομμάτι του προγραμματισμού μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ