Ενισχύει τις σχολικές υποδομές ο Δήμος Ιωαννιτών

elisaf aivatidis

Η άρτια λειτουργία των σχολείων και η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας αποτέλεσε και παραμένει μία από τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου και της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Η επιστροφή των μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών στα θρανία βρήκε τις σχολικές μονάδες πλήρως έτοιμες καθώς έγκαιρα είχαν παραδοθεί διπλάσιες ποσότητες αντισηπτικών, είχαν διανεμηθεί οι μάσκες για τους μαθητές ενώ υπήρξε ο κατάλληλος προγραμματισμός ώστε οι καθαρίστριες να είναι στη θέση τους και να προχωρήσουν σε διπλό καθαρισμό.

«Τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται στο ακέραιο και θα είμαστε δίπλα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στηρίζοντας το έργο και την προσπάθειά τους» τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αϊβατίδης.

Στη συνέντευξη έγινε ο απολογισμός έργου της αντιδημαρχίας με τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ να επισημαίνει ότι όλες οι παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν και οι δράσεις που δρομολογούνται απαντούν στις προκλήσεις των καιρών.

Ειδικά αναφερόμενος στα σχολεία υπογράμμισε ότι στις άμεσες προτεραιότητες είναι η λειτουργία των Νηπιαγωγείων στο παλιό Χατζηκώστα.

Ήδη έχει αναδειχθεί ανάδοχος για την μεταφορά και την τοποθέτησή τους και τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν μαθητές.

Επίσης οι κτιριακές υποδομές θα ενισχυθούν με το νέο νηπιαγωγείο στους στρατιωτικούς φούρνους ενώ στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής είναι η μεταφορά των Πειραματικών Σχολείων στο Πανεπιστήμιο και σε οικόπεδο που έχει ήδη παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό όπως και η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων στον Κατσικά και το Νεοχωρόπουλο με αξιοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

«Το Τμήμα Παιδείας σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία και τις Σχολικές Επιτροπές υλοποιεί πολλαπλές δράσεις για τη βελτίωση των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου που αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.

Η μεταστέγαση των πειραματικών σχολείων, η αδειοδότηση του Μουσικού Σχολείου και η σε συνεργασία με την Περιφέρεια μεταστέγαση των νηπιαγωγείων στο παλαιό Χατζηκώστα που έχει ήδη δρομολογηθεί αποτελούν έμπρακτη απόδειξη του αμέριστου ενδιαφέροντος της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά τις σχολικές υποδομές.

Παράλληλα εξασφαλίστηκε η άρτια λειτουργία των σχολείων κάτω από τις ειδικές συνθήκες πρόληψης της πανδημίας με όλα το απαραίτητο προσωπικό και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή . Το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης φιλοδοξεί να συνεχίσει το πολύπλευρο έργο του και μέσα στο 2021 υλοποιώντας συνεργασίες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε ο Δήμαρχος.

Υπογράμμισε επίσης ότι η κοινωνική πολιτική αποτελεί σημαντική προτεραιότητα, ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας, με πολύπλευρη στήριξη των συμπολιτών, υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και στοχευμένες παρεμβάσεις σε οικισμούς Ρομά και προσφυγικούς καταυλισμούς.

«Όλες αυτές οι δράσεις θα ενισχυθούν και θα εντατικοποιηθούν και το 2021, παράλληλα με την κινητοποίηση όλων των δομών του δήμου ώστε να επιτευχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των συμπολιτών μας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ