Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα δηλητηριασμένα δολώματα

asproparis1

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) και η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου διοργανώνει ανοιχτές εκδηλώσεις την Παρασκευή, 27/10/23 και ώρα  6.30 – 8.30μμ, στα Γιάννενα στον Πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) και το  Σάββατο, 28/10/23  και ώρα  6.30 – 8.30μμ, στα Πράμαντα στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τις καταστροφικές συνέπειες της τοποθέτησης δηλητηριασμένων δολωμάτων στη φύση αλλά και γενικότερα στη ζωή της υπαίθρου.

Τα δηλητηριασμένα δολώματα («φόλες») παραμένουν εδώ και δεκαετίες μια κοινή και εξαιρετικά επιζήμια πρακτική που συνεχίζει να πλήττει τη ζωή στην ελληνική ύπαιθρο χωρίς να κάνει διακρίσεις.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει παρουσίαση των δράσεων του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. ενάντια στα δηλητηριασμένα δολώματα, ενημερωτικές παρουσιάσεις για τη φύση και τη βιοποικιλότητα της περιοχής και τη συνύπαρξη με τον άνθρωπο, προβολή βίντεο, κινητή έκθεση φωτογραφίας καθώς και συζήτηση για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του κρίσιμου προβλήματος της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων. 

Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν έξι (6) εκδηλώσεις σε Άρτα, Ιωάννινα, Πράμαντα, Καρδίτσα, Μέτσοβο και Καλαμπάκα, με ομιλητές από τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία.

 Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. 

Το αντίδοτο στη δηλητηρίαση της υπαίθρου είναι στο χέρι όλων μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ