Εγγραφές και μαθήματα παραδοσιακών χορών

XOREYTIKO_DHMOYΞεκίνησαν τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 τα μαθήματα παραδοσιακού χορού. Θα λειτουργήσουν 16 Τμήματα για κάθε ηλικία (Προσχολική, Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, Φοιτητών, Γονέων, Ενηλίκων).

Η 29η εκπαιδευτική χρονιά από την ίδρυσή του θα στηριχτεί πάνω στα υψηλά στάνταρ που το έχουν καθιερώσει ως ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας, βάση των ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων που έχουν καταγραφεί.

Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία των Ιωαννίνων, στο πάρκο «Κουραμπά», μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και κεντρικό σχεδιασμό από δασκάλους- παιδαγωγούς, καθηγητές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με εμπειρία 30 χρόνων, το ετήσιο πλάνο αποσκοπεί σε δύο στόχους:

Αφενός στη γνωριμία των μαθητών-χορευτών σημαντικών στοιχείων του Λαϊκού Πολιτισμού των Ηπειρωτών και των Ελλήνων όπως ο παραδοσιακός χορός, το τραγούδι, η αναπαράσταση δρωμένων κ.α. και αφετέρου στην κοινωνικοποίησή τους μέσω της επαφής με συνανθρώπους που συναντώνται στο πολιτιστικό πεδίο.

Αξίζει να καταγραφεί ότι η περσινή χρονιά ήταν μια από τις σημαντικότερες στην πορεία του Συγκροτήματος αφού περιελάμβανε 26 παρουσίες σε Ελλάδα και εξωτερικό και διοργάνωση 4 παραγωγών μεταξύ αυτών το 1ο Φεστιβάλ Δήμου Ιωαννιτών και τη συναυλία- αφιέρωμα στον Πετρολούκα Χαλκιά.

Πληροφορίες:

Δωδώνης 35 κάθε απόγευμα, Πάρκο «Κουραμπά», στο κέντρο της πόλης.

26510 48235 και 26510 46220

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ