ΕΝΦΙΑ: Η καθυστέρηση φέρνει παράταση

enfia17

Στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα παραταθεί η προθεσμία πληρωμής της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ κατά περίπου ένα 10ήμερο -δηλαδή από την 30η Σεπτεμβρίου να φτάσουμε στην 8η ή στην 9η Οκτωβρίου προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Με αυτό τον τρόπο θέλει να δώσει το περιθώριο στους ιδιοκτήτες να ενημερωθούν για την φετινή εκκαθάριση του φόρου με μια χρονική άνεση (τα ειδοποιητήρια αναμένονται το επόμενο Σαββατοκύριακο) χωρίς όμως να ακυρώσει την δέσμευση που έχει αναλάβει για πληρωμή του φετινού φόρου κατοχής ακινήτων σε έξι μηνιαίες δόσεις.

Το πρόγραμμα των ιδιοκτητών ακινήτων είναι ούτως ή άλλως πολύ βαρύ τις επόμενες ημέρες καθώς στο τέλος του μήνα εκπνέει ταυτόχρονα η προθεσμία για τη δήλωση των στεγαστικών δανείων στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, για την υποβολή των ενοικιαστηρίων στην ΑΑΔΕ, για την δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών στους δήμους αλλά και για την νομιμοποίηση των αυθαίρετων χώρων. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να πληρωθεί μια ακόμη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ