Ενεργειακή αναβάθμιση 68 νοσοκομείων της χώρας μέσω ΕΣΠΑ

panepistimiako ioanninon

Μέσω του ΕΣΠΑ θα προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση 68 νοσοκομείων, ενώ υπολογίζεται το έργο να έχει ολοκληρωθεί σε δυο με τρία χρόνια.

Στα 68 νοσοκομεία και τα έργα που θα γίνουν περιλαμβάνονται οι δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου με θέμα «ΕΣΠΑ – Δημόσια Νοσοκομεία» οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 260 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε αυτό θα υπαχθούν τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, η διαδικασία θα προχωρήσει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και στοχεύει σε σημαντική ενεργειακή εξοικονόμηση, καθώς το ενεργειακό κόστος αφορά και στις δημόσιες δομές, ενώ εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε δύο με τρία χρόνια. Σε διαφορετική περίπτωση, θα συνεχιστεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρθηκε ότι νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη έλαβε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος ύψους 500.000 ευρώ τον Ιανουάριο, από 200.000 ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στο έργο σύμπραξης των δύο υπουργείων θα δοθεί προτεραιότητα στην αναβάθμιση των τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και ειδικά στους θαλάμους Επειγόντων Περιστατικών, αλλά η ενεργειακή αναβάθμιση θα αφορά σε όλο το φάσμα των υποδομών. Δηλαδή από την αλλαγή κουφωμάτων και τις μονώσεις ταρατσών μέχρι τις αναβαθμίσεις στους λέβητες και την εγκατάσταση πάνελ σε ορισμένα νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ